Nieuws & blogs

Update internationaal onderzoek: Nieuwe data uit België en Duitsland in augustus beschikbaar. Azië eind Q4 op de roadmap

Nadat in juni Amerika is toegevoegd, wordt het European Recruitment Dashboard in augustus aangevuld met nieuwe data over België en Duitsland. Hiermee wordt de data geactualiseerd en worden inzichten in de doelgroepen vergroot.

De tweede fase veldwerk voor België en Duitsland is inmiddels beëindigd en in augustus worden deze landen in het dashboard geüpdatet. Door deze dataverrijking zijn de data voor de verschillende doelgroepen nog betrouwbaarder, worden de verschillen tussen regio’s binnen een land duidelijker en baseert u uw keuzes op de meest actuele cijfers.

Vorig jaar ging het European Recruitment Dashboard live, waarin data van Intelligence Group en Jobfeed zijn gekoppeld. Met de schaarste op de Nederlandse arbeidsmarkt, is het interessant om over de grens te zoeken naar nieuw personeel. Hier ligt veel potentieel. De grensregio’s van Nederland zijn als eerste aan de beurt voor een update en daarna volgen de andere 26 landen die al in het dashboard beschikbaar zijn. Begin november zal hiervan de update plaatsvinden.

Daarnaast is de vragenlijst van ons internationale onderzoek aangepast, zodat de data van AGO (het Nederlandse onderzoek) en GTAM (het internationale onderzoek) geheel op elkaar afgestemd zijn.

Updates European Recruitment Dashboard

Achter de schermen wordt het European Recruitment Dashboard steeds verbeterd. In de komende weken zullen de volgende functies van het dashboard live gaan:

  • De naam wordt aangepast aangezien inmiddels Amerika is toegevoegd en in Q4 ook onderzoek in Azië zal plaatsvinden.
  • Het zoekveld wordt verbeterd. Zo komt er een automatische spellingscheck die het ingetypte zoekwoord controleert. Als je bijvoorbeeld ‘acountant’ typt, dan komen er automatisch een aantal opties te staan, waaronder ‘accountant’. Daarnaast komen exacte matches nu bovenaan te staan en er verschijnen automatisch synoniemen. Wanneer je zoekt op hrm, komen ook de opties hr of human resources naar voren.
  • Het European Recruitment Dashboard wordt twee keer zo snel. Door het herschrijven van de codes wordt de data nu veel sneller opgehaald.
  • Extra landen kunnen worden toegevoegd en binnen 3 maanden operationeel zijn, indien klanten expliciete voorkeuren hebben. Op dit moment wordt over Brazilië, Vietnam, Japan, Australië, Rusland en Zuid-Korea gesproken. Wensen daarin kunnen altijd doorgegeven worden een Intelligence Group

Wilt u meer weten over deze updates of heeft u suggesties voor verbeteringen voor het European Recruitment Dashboard? Neem dan contact met ons op via: info@intelligence-group.nl.

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Wilt u slimmer internationaal werven met het European Recruitment Dashboard? Met dit dashboard heeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 750 beroepsgroepen. Van iedere doelgroep kunt u bijvoorbeeld de wervingshaalbaarheid inzien, welke pullfactoren en arbeidsvoorwaarden belangrijk zijn en op welke jobboards en social media kandidaten actief zijn. Hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. De data die wij gebruiken, is afkomstig uit ons eigen Europese arbeidsmarktonderzoek: De Global Talent Acquisition Monitor (GTAM) en van Jobfeed van Textkernel. Wilt u meer informatie over dit dashboard? Vraag dan een demo aan. 

JA, IK WIL EEN DEMO