Persbericht Gepubliceerd op 29-05-2023

Inzicht in hoeveel flexibele krachten kosten vergeleken met vaste medewerkers

Intelligence Group heeft een nieuw dashboard ontwikkeld die bedrijven kan helpen bij de keuze tussen het aannemen van vaste of flexibele professionals. Als eerste brengt Intelligence Group deze data op de markt. Het Vast en Flex-dashboard vergelijkt onder andere het uurtarief van zelfstandig professionals met medewerkers in loondienst in eenzelfde rol, ervaringsniveau. Vast en Flex dashboard gaat 30 mei live.

Stroomlijn uw totale strategie voor talentacquisitie met de Vast- en Flex-dashboard

Het Vast- en Flex-dashboard kijkt naast tarieven ook naar wervingshaalbaarheid en pullfactoren van beide doelgroepen. En rapporteert naast het actuele marktconforme tarief ook het marktgemiddelde van zzp’ers binnen de beroepsgroep. Daarmee kunnen gebruikers binnen in één oogopslag hun Total Talent Acquisition strategie aanpakken.

wervingshaalbaarheid

Want werkgevers staan vaak voor het dilemma: een zelfstandig professional of detacheringspartij inhuren of een medewerker in loondienst aannemen? Met het nieuwe Vast- en Flex-dashboard is Intelligence Group de eerste op de markt die harde data verschaft voor het maken van deze keuze. Nu steeds meer mensen voor een flexibele werksituatie kiezen – gezien de sterke groei van de flexschil – is deze informatie actueler en belangrijker dan ooit. Tot en met vandaag was er geen onafhankelijk en actueel inzicht in de (ontwikkeling) van de zzp-tarieven.

Hoe het dashboard werkt.

Hoe werkt dat dashboard in de praktijk? In een kraakhelder overzicht wordt onder andere het gemiddelde tarief getoond van een bepaalde beroepsgroep, variërend van een junior, medior en senior in vaste dienst (respectievelijk uurtarief 21, 33 en 42 euro) en hetzelfde voor zelfstandig professionals (respectievelijk in dit voorbeeld 71, 86 en 112 euro), en het dashboard rekent dat tevens om in een maandtarief. Zo is in één oogopslag het verschil zichtbaar tussen de loonkosten van vaste en het uurtarief van flexibele krachten.

vast- en flex-functie

Naast pullfactoren en wervingshaalbaarheid is een ander waardevol datapunt van het Vast- en Flex-dashboard: de gemiddelde zzp-graad binnen een beroepsgroep. Daarmee heeft een organisatie een richtlijn in het aandeel zzp’ers binnen de geselecteerde doelgroep.

Er komt steeds meer bewijs dat als er naar verhouding te veel zelfstandig professionals, gedetacheerden en flex op de werkvloer zijn, dat het kennisbehoud en de productiviteit onder druk komen te staan. Tegelijkertijd jaagt een bescheiden flexschil juist productiviteit aan. Daarmee is het strategisch omgaan met de flexschil essentieel. Flex is geen duurzame oplossing voor wervingsproblemen, professioneel total talent management wel. Daar heb je de juiste data voor nodig, waarmee je makkelijk enkele procentpunten van je flexbudget kunt besparen. Voor de meeste werkgevers scheelt dat al snel enkele tonnen tot miljoenen per jaar’ aldus Geert-Jan Waasdorp, CEO van Intelligence Group.

Het nieuwe dashboard heeft in de huidige arbeidsmarkt met steeds wisselende aandelen van vaste en flexwerkers, de nodige voordelen: het Vast en Flex-dashboard maakt gebruik van onafhankelijke data, die elk kwartaal worden geüpdatet. Met het dashboard krijgt een bedrijf een totaaloverzicht, dat een perfecte input betekent voor het bepalen van zijn Total Talent Acquisition strategie. Intelligence Group is de enige in de markt die deze data gelijk kan tonen.

Meer informatie over de voordelen van dit innovatieve dashboard klik op onderstaande buttons.