Veelgestelde vragen

Begrijpelijk dat je nog wat vragen hebt, op deze pagina worden de meest gestelde vragen behandeld. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan vooral contact met ons op.

Algemeen

Wie is Intelligence Group?

Intelligence Group is een internationaal data- en techbedrijf gespecialiseerd in het verzamelen en analyseren van arbeidsmarkt- en recruitmentdata in Europa. Door onder meer eigen onafhankelijke arbeidsmarktonderzoek ITAM bedient Intelligence Group recruiters en intermediairs met het Talent Intelligence Dashboard Giant.

Welke producten biedt Intelligence Group aan?

Intelligence Group biedt twee producten aan, namelijk het Talent Intelligence Dashboard Giant en Talent Analytics. De data van Intelligence Group zijn ook beschikbaar via api’s en worden veelvuldig gebruikt in HR- en recruitment techsystemen, zoals ATS, VMS, Jobmarkting, Loopbaaninstrumenten en Fintech.

Wat is het verschil tussen Talent Intelligence Dashboard Giant en Talent Analytics?

De data die Intelligence Group verzamelt met ITAM  zijn verwerkt in het Talent Intelligence Dashboard Giant. Gebruikers loggen zelf in en selecteren de gewenste doelgroep. De gebruiker krijgt dan alle denkbare informatie over de geselecteerde doelgroep.

Bij afname van Talent Analytics, maakt het team van analisten op maat toegesneden rapporten van de specifieke doelgroep en duiken ze nog dieper in de data. Hierdoor is het mogelijk om de doelgroep nog specifieker te definiëren en additionele onderzoeksvragen te beantwoorden zoals campus recruitment, instroom, regionale concurrenten.

Wanneer is het raadzaam om te kiezen voor een Talent Analytics?

Als je doelgroep heel uniek, schaars en strategisch is en je wilt de laatste details en unieke informatie hebben om strategisch voordeel te halen, dan bieden Talent Analytics uitkomst. Denk bijv. aan doelgroepen als Dierenartsen of Psychiaters en bedrijfsartsen. Ook bij regionale, internationale analyses zijn Talent Analytics een uitkomst.

Van welke landen verzamelt Intelligence Group arbeidsmarkt data?

Momenteel verzamelt Intelligence Group arbeidsmarkt data van 28 Europese landen en de United States. We voeren ons ITAM-onderzoek elk kwartaal uit in de volgende landen: Nederland, Frankrijk, België, Duitsland en Engeland. In de overige landen doen we eens per jaar onderzoek.

Giant

Wat is het Talent Intelligence Dashboard Giant?

Het Talent Intelligence Dashboard Giant biedt in 29 landen inzichten in de doelgroep. De gegevens die in het dashboard beschikbaar zijn, worden gebruikt om je wervingsstrategie te optimaliseren.

Op welke vragen geeft het Talent Intelligence Dashboard Giant antwoord?
  • Hoe groot is de talentpool?
  • Op welke social mediakanalen zit de doelgroep?
  • Op welke (niche)jobboards is de doelgroep actief?
  • Wat zijn belangrijke arbeidsvoorwaarden voor de doelgroep?
  • Wat zijn andere pullfactoren die de doelgroep belangrijk vindt?
  • Waar zijn soortelijke vacatures te vinden?
  • Wie zijn de grootste werkgevers van de doelgroep?
  • En nog veel meer.

Door de antwoorden op deze vragen te verwerken in je vacaturetekst, kan het juiste talent zich direct aangetrokken voelen tot de functie. Dit biedt veel voordeel ten opzichte van de concurrentie.

Waar gebruikt men het Talent Intelligence Dashboard Giant voor?

Het Talent Intelligence Dashboard Giant is wordt gebruikt door bedrijven die op zoek zijn naar het juiste talent, waaronder bedrijven met een eigen professionele recruitment afdeling, staffing agencies, RPO’s en jobmarketing bureaus. Talent Intelligence Dashboard Giant kan ook worden gebruikt om je strategie te onderbouwen. Giant kan voor verschillende doeleinde gebruikt worden, bijvoorbeeld om je strategie te onderbouwen, gerichter te sourcen, op de juiste mediakanalen actief te zijn, je vacatureteksten te optimaliseren om het juiste talent te bereiken, je wervingsstrategie te verbeteren en nog veel meer.

In welke situatie is het gebruik van het Talent Intelligence Dashboard Giant nodig?

Het Talent Intelligence Dashboard Giant is nodig in situaties waarin je gedetailleerde informatie nodig hebt over de te werven doelgroep. Het Talent Intelligence Dashboard Giant biedt uitgebreide gegevens over de beschikbaarheid, kwalificaties en interesses van potentiële kandidaten op de arbeidsmarkt, wat van onschatbare waarde is bij het nemen van beslissingen over het wervingsproces.

Wat zijn de kosten van het Talent Intelligence Dashboard Giant?

Intelligence Group hanteert jaarabonnementen voor haar product Giant. De kosten zijn afhankelijk van het aantal analyses, rapporten en het aantal landen waarvoor de klant informatie nodig heeft. Extra kosten worden in rekening als de rapporten in de huisstijl van de klant moeten worden gemaakt. Voor meer informatie over de kosten kun je contact opnemen met Intelligence Group.

Hoe snel kan je na afsluiten van een Giant-abonnement gebruikmaken van het dashboard?

Wanneer alle gegevens van de klant zijn ontvangen, kan deze nog dezelfde dag gebruikmaken van het Talent Intelligence Dashboard Giant.

Bevat het Talent Intelligence Dashboard Giant een zelflerend algoritme?

Het Talent Intelligence Dashboard Giant bevat geen zelflerend algoritme of Artificial Intelligence. Het dashboard bestaat uit harde data en gegevens die worden verzameld uit verschillende bronnen. Deze data worden vervolgens geanalyseerd en gevisualiseerd om gebruikers inzicht te geven in de arbeidsmarkt en hun doelgroep. Het dashboard is dus gebaseerd op geautomatiseerde data-analyse, business rules en -visualisatie. Er is geen sprake van zelflerende algoritmes en er zijn ook geen persoonsgegevens in verwerkt.

Kwaliteit

Waar worden de data uit het Talent Intelligence Dashboard Giant vandaan gehaald?

Intelligence Group voert elk kwartaal grootschalige onderzoek uit, dit onderzoek heet International Talent Acquisition Monitor (ITAM). Het onderzoek richt zich op de Europese arbeidsmarkt. De meeste data die gebruikt worden in het Talent Intelligence Dashboard Giant. komen voort uit dit onderzoek. Het onderzoek wordt uitgevoerd in 28 Europese landen en de Verenigde Staten. Andere bronnen die verwerkt zijn in het Talent Intelligence Dashboard Giant zijn: Jobfeed, Jobdigger, Eurostat, CBS en classificaties zoals SBI, ISCO, ESCO, O*Net en landelijke classificaties op gebied van beroepen en media.

Op welke manier wordt ervoor gezorgd dat de gebruikte data actueel blijven en gewaarborgd worden?

Het onderzoek ITAM wordt elk kwartaal uitgevoerd. Intelligence Group voert het onderzoek jaarlijks uit onder meer dan 125.000 respondenten binnen de Europese arbeidsmarkt. Data van de afgelopen acht kwartalen worden gebruikt, wat neerkomt op ongeveer 250.000 ondervraagde respondenten. Het onderzoek bevat verschillende onderwerpen, zoals demografische gegevens, huidige en gewenste werksituaties, voorkeuren voor arbeidsomstandigheden, werkgevers en toekomstperspectieven.

De vacaturedata is realtime en wordt dus elk moment van de dag bijgewerkt.

Interesse

Als je geïnteresseerd bent, neem dan vooral contact op met Intelligence Group. Zij vertellen je graag meer over hun producten.