Recruitmentmarkt kengetallen
Het recruitmentvakgebied in kaart Gepubliceerd op 23-05-2022

Arbeidsmarkt Recruitment in Cijfers

De vraag naar recruitmentprofessionals is het afgelopen jaar verdubbeld. En: vijftig procent van derecruitmentprofessionals wordt ieder kwartaal benaderd voor een andere baan. De bereidheid om van baan te wisselen ligt tegelijkertijd erg laag, maar als de recruitmentprofessional wél overweegt van baan te wisselen hecht hij/zij veel waarde aan de sociale klik en de sfeer bij de toekomstige werkgever.

Dit zijn maar enkele conclusies uit het rapport ‘Arbeidsmarkt Recruitment in cijfers’. Het rapport gaat zeer uitgebreid in op alle ontwikkelingen in het recruitmentvak, op de dynamiek in de markt en op de drijfveren van de recruiter.

Dit rapport is van waarde voor iedereen die zich met recruitment bezighoudt. Want het combineren van de ‘mensenkant’ van ons vakgebied met data is tegenwoordig een must. Met dit rapport willen we een bijdrage leveren aan een vakgebied dat zich blijft professionaliseren; een vakgebied waar het werken op basis van aannames wordt vervangen door ‘fact based’ werken. We kunnen geen mensen werven als we niet weten hoe ze denken en waar ze gevoelig voor zijn. En die kennis genereer je met data!

Dit rapport is een samenwerking tussen Intelligence Group en Compagnon.

Ontvang het rapport door hieronder het formulier in te vullen.

Arbeidsmarkt Recruitment in Cijfers

"*" geeft vereiste velden aan

AVG*
AVG
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.