Het hr-vakgebied in kaart Gepubliceerd op 17-05-2022

HR Arbeidsmarkt in Cijfers

De vraag naar HR-professionals is het afgelopen jaar met 72% gestegen. Een deel hiervan is te wijten aan de gevolgen van de coronapandemie, zoals de opkomst van vast hybride werk. Als gevolg daarvan is er veel werk voor HR-professionals. Maar ondanks de grote vraag is deze groep relatief passief in hun zoektocht naar een baan. Als ze wel op zoek gaan, zijn ze zeer kieskeurig, waardoor het sollicitatieproces een maand langer duurt dan voor andere beroepsgroepen.

Dit zijn slechts enkele conclusies uit het rapport “Arbeidsmarkt HR in cijfers”. Het rapport gaat uitgebreid in op alle ontwikkelingen in het HR vak, de dynamiek in de arbeidsmarktdata gegevens en de drijfveren van de HR professional.

Met dit rapport willen we bijdragen aan een vak dat zich blijft ontwikkelen; een vak waarin werken op basis van aannames wordt vervangen door “fact based” werken. We kunnen geen mensen werven of behouden als we niet weten hoe ze denken en waar ze gevoelig voor zijn. En die kennis genereer je met data!

Dit rapport is een samenwerking tussen Intelligence Group en  Compagnon. Vul onderstaand formulier in om het rapport te ontvangen.

Arbeidsmarkt HR in Cijfers

"*" geeft vereiste velden aan

AVG*
nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.