Het HR-vakgebied in kaart Gepubliceerd op 17-05-2022

Arbeidsmarkt HR in Cijfers

De vraag naar HR-professionals steeg het afgelopen jaar met 72%. Mede door de gevolgen van de coronapandemie – denk bijvoorbeeld aan het blijvend hybride werken – is er veel werk voor HR. Ondanks dat de vraag naar HR-professionals hoog is, is deze groep relatief passief in het zoeken naar een nieuwe baan. Als de HR-professional wél op zoek gaat is hij of zij uitermate kritisch, waardoor de sollicitatieprocedure één maand langer duurt dan bij andere beroepsgroepen.

Dit zijn maar enkele conclusies uit het rapport ‘Arbeidsmarkt HR in cijfers’. Het rapport gaat zeer uitgebreid in op alle ontwikkelingen in het HR-vak, op de dynamiek in de markt en op de drijfveren van de HR-professional.

Met dit rapport willen we een bijdrage leveren aan een vakgebied dat zich blijft ontwikkelen; een vakgebied waar het werken op basis van aannames wordt vervangen door ‘fact based’ werken. We kunnen geen mensen werven en ook niet behouden, als we niet weten hoe ze denken en waar ze gevoelig voor zijn. En die kennis genereer je met data!

Dit rapport is een samenwerking tussen Intelligence Group en Compagnon. Ontvang het rapport door hieronder het formulier in te vullen.

Arbeidsmarkt HR in Cijfers

"*" geeft vereiste velden aan

AVG*
nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.