Campus Recruitment Talent data als wapen in oorlog om talent en studenten Gepubliceerd op 22-09-2022

Intelligence Group en Studyportals bundelen krachten in leveren wereldwijde campus recruitment data

Rotterdam – 22 september 2022. Werkgevers worstelen wereldwijd met het probleem om te achterhalen bij welke hogescholen en universiteiten welke studenten afstuderen. Dit staat nog los van de vraag hoe deze studenten het beste lokaal geworven kunnen worden. Door de wereldwijde data van bijna 250.000 bachelor- en masteropleidingen van Studyportals te koppelen aan de wervingsdata van Intelligence Group worden deze vragen nu met één druk op de knop opgelost.

Per continent, land, vaardigheid of discipline kan inzicht worden verkregen in waar wereldwijd talent zich bevindt en hoe het kan worden geworven. Er kan rekening worden gehouden met de aantrekkelijkheid van andere landen en zelfs steden. Een stad als Amsterdam, een grote internationale IT-werkgever, een universiteit als de EUR of een regio als Brainport kunnen op deze manier heel gericht het juiste talent en de juiste vaardigheden werven. Met deze gegevens kunnen buitenlandse bedrijven en regio’s zich richten op Nederlandse universiteiten en hogescholen, terwijl Nederlandse bedrijven wereldwijd mensen met schaarse vaardigheden kunnen werven.

Geert-Jan Waasdorp, directeur Intelligence Group “Tot nu toe was wereldwijde campus recruitment een groot zwart gat en black box. Door onze data te combineren met Studyportals zijn de talent intelligence inzichten voor global en local recruitment beschikbaar. Een enorme stap voorwaarts voor het toewijzen en werven van talent. Niet alleen voor wervingsdoeleinden, maar ook om studenten te helpen betere carrièrekeuzes te maken en de beste werkgevers te vinden.”

Studenten extra informatie bieden

Naast wervingsfunctionaliteiten biedt de combinatie van gegevens studenten en universiteiten extra inzicht in de lokale arbeidsmarktkansen, de meest kansrijke studies, oriëntatiekanalen en mogelijke carrièrepaden bij aantrekkelijke werkgevers. Op deze manier zijn studenten beter in staat om de juiste studiekeuze te maken en toekomstige carrièreperspectieven af te wegen.

Thijs van Vugt, Director Analytics and Consulting bij Studyportals “In het huidige economische klimaat van krapte op de arbeidsmarkt en de war for talent wordt employability steeds belangrijker voor zowel studenten als universiteiten. Vandaar dat de samenwerking met Intelligence Group voor ons zeer waardevol is, omdat Studyportals via Intelligence Group belangrijke data over het aanbod van en de vraag naar internationaal onderwijs kan leveren aan werkgevers, en Intelligence Group op termijn relevante employability data kan leveren aan Studyportals.”

Hoe werkt het?

Benieuwd hoe dat er precies uitziet? In het volgende artikel wordt aan de hand van video’s uitgelegd hoe dat er precies uitziet.

Indrukwekkende statistieken

  • Bijna 250.000 studies wereldwijd
  • 12.000 mediatitels
  • 131 landen
  • > 13.000 vaardigheden
  • > 4.000 trainers
  • > 2.000 steden

Meer informatie

Meer informatie over de samenwerking tussen Studyportals en Intelligence Group of de onderliggende data, mogelijkheden en analyses? Neem dan contact op met: Iris Lampe marketing manager van Intelligence Group iris@intelligence-group.nl

Over Intelligence Group

Intelligence Group streeft elke dag ernaar een brug te slaan tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Onze eigen unieke wervings- en arbeidsmarktgegevens in elk Europees land vormen de basis van alle innovatieve arbeidsmarktoplossingen. Met onze informatie zorgen we ervoor dat HR, uitzendbureaus, recruitment-, loopbaan- en communicatieprofessionals over de juiste data beschikken om alle soorten arbeidsmarktvraagstukken op te lossen.

Over Studyportals

Studyportals is het meest uitgebreide studiekeuzeplatform met 250.000 Engelstalige opleidingen van 3.750+ instellingen en trekt jaarlijks 52 miljoen bezoekers uit de hele wereld. Onze missie is om de wereld de kracht van leren te laten begrijpen, en we doen dit door onderwijskeuzes transparant en toegankelijk te maken voor studenten wereldwijd. Met ons platform stellen we studenten in staat programma’s te zoeken en in contact te komen met de juiste universiteiten.