Persbericht Gepubliceerd op 03-04-2021

Intelligence Group en SmartRecruiters bundelen krachten om de volgende stap te zetten richting de toekomst van data-driven recruitment en Talent Intelligence

iG!’s (Intelligence Group) talent intelligence data is momenteel volledig geïntegreerd in het toonaangevende recruitment systeem van SmartRecruiters. Dit systeem ondersteunt organisaties om de beste kandidaten te vinden, aan te trekken, te selecteren en aan te nemen via een Talent Acquisition Suite. De koppeling van de data van iG! in het recruitment systeem van SmartRecruiters maakt inzicht in de gevraagde doelgroepen van de klant direct beschikbaar. Met deze inzichten is het eenvoudig om een ​​wervingsstrategie te maken.

Geert-Jan Waasdorp, CEO Intelligence Group

"Het is een genot om samen te werken met een technologisch innoverende organisatie als SmartRecruiters en hiermee voor het eerst talent intelligence in Europa (en daarmee de wereld) geïntegreerd te kunnen ontsluiten."

Hoe Talent Intelligence binnen SmartRecruiters werkt

Door het benodigde talent in te voeren binnen het recruitmentsysteem, wordt een compleet talent intelligence-dashboard van dit profiel weergegeven. Dit dashboard omvat onder andere de haalbaarheid van recruitment, functievoorkeuren, socio-demografische gegevens, verwachtingen van kandidaten en  mediagedrag binnen 28 Europese landen en de VS. Naast de inzichten over de doelgroep wordt er een landelijk gemiddelde getoond. Op deze manier kan een tactische strategie worden bepaald, die kan worden ingezet om meer op te vallen voor jouw publiek.
Hier een voorbeeld met een verkoopmanager in Frankrijk.

Stanislaw Wasowicz, Regional Director Alliances EMEA

"Weten waar je moet zoeken, is het halve werk bij het aannemen van nieuw personeel. Met een groeiend aantal remote-first werkgevers, kunnen wervingsteams praktisch overal naar talent zoeken. De realtime arbeidsmarktdata van Intelligence Group dienen als een kompas voor recruitmentmarketing en recruitment sourcing. Een zeer gewaardeerde aanvulling op ons markt leidende partner ecosysteem. "

SmartRecruiters

Als wereldleider in wervingssoftware biedt SmartRecruiters een cloud-based wereldwijde Talent Acquisition Suite waarmee teams het beste talent kunnen aantrekken, selecteren en aannemen. 4.000 bedrijven wereldwijd, waaronder Bosch, LinkedIn, H&M en Visa, vertrouwen op SmartRecruiters om wervingssucces te behalen. Dit wordt gerealiseerd binnen één schaalbaar platform, door middel van wervingsmarketing, CRM, AI, ATS en een marktplaats van meer dan 600 aangesloten leveranciers. Forbes heeft SmartRecruiters als een van de beste werkgevers van 2020 erkend, wat het bedrijf een stap dichter bij hun missie brengt, mensen verbinden met banen op schaal. Ga voor meer informatie naar www.smartrecruiters.com of volg @SmartRecruiters op Twitter of LinkedIn.

Intelligence Group

Intelligence Group is een Internationaal Data & Techbedrijf op het gebied van arbeidsmarkt- en recruitmentdata. iG! richt zich op het verzamelen, opslaan en verrijken van arbeidsmarkt gerelateerde data ten behoeve van de verbetering van de werving van personeel (of werknemers) door werkgevers en de employability/arbeidsmarktkansen van werknemers. Deze data wordt in een grote diversiteit beschikbaar gesteld aan opdrachtgevers, zoals via rapporten, dashboards en API’s. Kijk voor meer informatie op de website van Intelligence Group.