Nieuws & blogs

Top 5 best gelezen artikelen van 2018 

De favoriete werkgever in Nederland, goede kansen voor mbo’ers, het gevecht om de latente baanzoeker en opmerkelijke feiten over de intransparantie op de arbeidsmarkt: deze artikelen werden het afgelopen jaar het meest gelezen. 

1. Het Rijk wederom verkozen als meest favoriete werkgever in 2017 

Het Rijk is voor de tweede keer op rij verkozen tot de meest favoriete werkgever van Nederland in 2017. Daarmee is het Rijk goed op weg om op het rijtje te komen van werkgevers zoals Shell, Philips en Rabobank die drie of meer jaren op rij tot meest favoriete werkgever zijn verkozen.  

> Lees verder

2. Goede kansen mbo'ers op de arbeidsmarkt

Studenten in het middelbaar beroepsonderwijs hebben uitstekende kansen op de arbeidsmarkt. Toch zijn er nog steeds bijna 100.000 studenten met slechte vooruitzichten voor de komende vijf jaar, en 140.000 studenten die worden opgeleid voor een beroep met hoge kans op automatisering of robotisering in de komende tien à vijftien jaar.

> Lees verder

3. Honderden miljoenen cv’s moeten op 25 mei worden verwijderd

Minimaal 1 op de 3 intermediairs en minimaal 40% van de werkgevers zal alle verzamelde cv’s moeten wissen of anonimiseren. Op 25 mei treedt de AVG in werking en werkgevers en intermediairs die geen akkoord hebben van sollicitanten, moeten alle cv's ouder dan vier weken uit het systeem verwijderen. Een overzicht van de belangrijkste adviezen.

> Lees verder

4. 10 opmerkelijke feiten over de intransparantie op de Nederlandse arbeidsmarkt

De Nederlandse arbeidsmarkt is in twintig jaar tijd minder transparant geworden. Nieuwe technologieën zoals vacaturesites en sociale media hebben het zoeken naar werk niet makkelijker, maar juist moeilijker gemaakt. We zetten tien opmerkelijke feiten op een rij die de inefficiënte werking van de Nederlandse arbeidsmarkt weergeven.

> Lees verder

5. Gevecht om de latente baanzoeker op de arbeidsmarkt steeds belangrijker

De arbeidsmarkt is een werknemersmarkt geworden, waarin werkgevers door hevige concurrentie en schaarste niet voldoende hebben aan alleen actieve baanzoekers om hun vacatures in te vullen. Het gevecht om de latente baanzoeker is in alle hevigheid losgebarsten.

> Lees verder

Altijd op de hoogte blijven van onze blogs, whitepapers en ander nieuws? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Wilt u meer weten over een bepaalde doelgroep op de arbeidsmarkt? Met het DoelgroepenDashboard heeft u in enkele klikken inzicht in de wervingshaalbaarheid, waar en hoe u de doelgroep kunt bereiken of de regionale arbeidsmarkt. Wilt u ook slimmer werven? Vraag dan nu een demo aan.

Ja, ik wil een demo