Nieuws & blogs

Het Recruitment Kengetallen rapport van 2021 komt eraan!

Rotterdam – 27 mei 2021. De afgelopen maanden heeft een groot aantal organisaties in Nederland de vragenlijst van het Recruitment Kengetallen Onderzoek 2021 ingevuld en het rapport is over twee weken als download beschikbaar. Maar voor we in de nieuwe inzichten duiken, blikken we terug op de recruitmentmarkt van 2020. Wat heeft het rapport ons vorig jaar geleerd? 

Inzichten uit rapport 2020

Een eerste noemenswaardig inzicht dat het onderzoek van 2020 ons heeft gegeven betreft underperformers en outperformers. Het bleek dat de eerstgenoemde bijna twee keer zoveel vacatures in de portefeuille hebben dan outperformers. Daarnaast bleek dat outperformers meer dan gemiddeld investeren in recruitmentsystemen en data. In heel 2020 is dit een zichtbare stijgende lijn gebleven. Niet alleen investeren zij meer dan gemiddeld in systemen, maar ook aan nieuwe tooling zoals multiposting en CV parsing wordt veel gespendeerd. Ten slotte starten outperformers de procedure om tot één hire te komen met minder kandidaten dan de gemiddelde performers en de underperformers. Dit heeft als positief gevolg dat zij een beduidend kortere doorlooptijd hebben.  

Het onderzoek van 2020 geeft een duidelijk signaal voor het effectiever maken van het recruitmentproces en verdere professionalisering. Dit betekent minder administratieve handelingen, meer visie en focus en meer sturing op data en KPI’s. Verdere automatisering lijkt de oplossing en wordt door Covid-19 versneld in gang gezet. Wat we vorig jaar ook zagen is dat er opvallend veel tijd werd besteed aan administratieve handelingen. Gemiddeld vulde dit 36% van de tijd van recruiters. Door te investeren in het optimaliseren van het recruitmentproces valt op dit punt veel winst te behalen en dit was dan ook het advies. Hierdoor wordt de doorlooptijd nog verder verlaagd en wordt zowel de kwaliteit van de kandidaten als de fulfillmentratio verhoogd: alles wat het recruitmentproces ten goede komt.  

De nieuwste inzichten in het rapport 2021

De vraag is nu natuurlijk of de verwachtingen uit het rapport uit 2020 zijn uitgekomen en of we dat terug gaan zien in het nieuwe rapport van dit jaar. Ben jij nieuwsgierig geworden naar het nieuwe rapport? Dit jaar is het rapport gratis verkrijgbaar en het is tevens de laatste editie die Intelligence Group, samen met haar partners Compagnon, Werf& en de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie zal presenteren. Mis het dus niet!   

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwsberichten, arbeidsmarktupdates en onderzoeken? Meld u via onderstaande knop aan voor onze nieuwsbrief.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF