Nieuws & blogs

Ervaren IT’er staat open om benaderd te worden voor een nieuwe baan

Het lijkt inmiddels een vast gegeven: de krapte op de arbeidsmarkt en het schrijnend tekort aan IT-professionals. Niet alleen maar in de Randstad, maar in het hele land zijn er tekorten. Vier van de vijf vacatures kunnen níet vervuld worden door een actief zoekende IT’er, blijkt uit recent onderzoek van Intelligence Group en Sterksen. Deze schaarste zorgt ervoor dat bedrijven moeite hebben om hun business draaiende te houden. Een van de mogelijkheden is om te zoeken naar senior ZZP IT’ers, een groot deel hiervan staat open om weer in loondienst te werken.

Uit het onderzoek blijkt dat het aantal IT'ers in loondienst wél is toegenomen en het aantal ZZP’ers binnen de IT-sector is gedaald. Behoort u tot de groep recruiters of hiring managers die deze veelgezochte IT’er nodig heeft? Dan kan het interessant zijn om te experimenten met de ‘nichedoelgroep’ in deze categorie: de ZZP’er/ IT’er die voor zichzelf werkt: 35,500 senior IT’ers staan open om in loondienst te treden. Meer dan de helft, namelijk 54% van de senior ZZP IT’er staat ervoor open om weer in loondienst aan de slag te gaan.


Bron: Intelligence Group, Jobfeed (2019)

Extra redenen om voor een senior IT'er te gaan

Vergeleken met vorig jaar zien we dat het aantal vacatures dat is gericht op junioren en medior IT’ers extreem is toegenomen. Vooral de recruiter die op zoek is naar een senior IT’er heeft een kans van slagen. Voor elke actief zoekende junior IT’er zijn er 25 vacatures, voor medior IT’ers zijn er 15 vacatures en voor een senior IT’er is er maar één vacature. De verhouding tussen vraag en aanbod voor een junior of medior IT’er is buitengewoon scheef. Een senior IT’er heeft veel ervaring, meer dan tien jaar en daarmee haalt u de nodige kennis en kunde in huis.

Bijna 1 op de 4 IT’ers wordt nooit benaderd

Nog steeds is er een groep, met name ervaren IT’ers, die nooit wordt benaderd door recruiters. Van deze groep (23%, van de totale groep IT’ers) is dat 22%: bijna één op de vier. Vergelijken we dat met 2015, dan wordt deze groep wel kleiner. Maar hier ligt voor werkgevers een enorme kans vooral door anders te zoeken. Niet in bestaande kanalen, zoals LinkedIn, Githup of Stackoverflow maar door het gebruiken van andere instrumenten; zoals webinars, whitepapers, events en referral activiteiten. 75% van de IT’ers staat namelijk wél open om benaderd te worden voor een baan. Senior IT’ers worden het liefst benaderd via e-mail. Ook staan zij meer open om face to face benaderd te worden dan junior en medior IT’ers, daarna volgen LinkedIn en face to face.

Meer inzicht over IT'ers in de huidige arbeidsmarkt?

Intelligence Group heeft samen met Sterksen onderzoek gedaan naar de hoogopgeleide IT’ers in de arbeidsmarkt. Dit is alweer de vierde versie van het paper IT Labour Market Monitor The Netherlands. Er is onder andere uitgebreid aandacht voor de mate van schaarste, de omvang van de vraag, belangrijkste arbeidsvoorwaarden, pullfactoren en de voornaamste ontwikkelingen die spelen in de markt. Wilt u weten wat de veelgevraagde IT’er belangrijk vindt bij het sourcen? Dit is te vinden in het rapport in hoofdstuk vijf waar er ingegaan wordt op de drijfveren, de voorkeuren en wat een aantrekkelijk aanbod is.  

download paper