Nieuws & blogs

Eerste pilots met het Arbeidsmarkt Perspectief Dashboard (APD) groot succes

Intelligence Group is trots om te benoemen dat de eerste pilots met het Arbeidsmarkt Perspectief Dashboard (APD), ontwikkeld door Intelligence Group en Jobdigger voor Pit Strategie, een groot succes zijn gebleken. Het APD dat o.a. klantmanagers direct passende vacatures toont op basis van de competenties en vaardigheden van cliënten rekeninghoudend met de beperkingen en belemmeringen van deze cliënten, heeft een aantal maanden in pilot gedraaid bij sociale dienst Drechtsteden en de sociale dienst Orionis Walcheren in Zeeland.

Vanuit de klantmanagers en cliënten ontvangen we positieve reacties. Zo geeft sociale dienst Drechtsteden aan dat zij met het APD veel succes hebben gehad met uitplaatsingen. Ook klantmanagers bij Orionis Walcheren in Zeeland zijn zeer te spreken: zij kunnen nu met het APD de klant direct en concreet actuele vacatures aanbieden. Met het APD kan in gesprekken en acquisitie veel sneller een gerichter en kansrijker zoekprofiel worden opgesteld. Bovendien ondersteunt het APD voor verduidelijking van de huidige arbeidsmarktmogelijkheden voor de werkzoekende. “Je geeft de klant een cadeautje”, aldus een klantmanager bij Orionis.

Het Arbeidsmarkt Perspectief Dashboard
Het Arbeidsmarkt Perspectief Dashboard is een online tool die klantmanagers direct real-time arbeidsmarktinformatie biedt om klanten zo snel mogelijk naar werk te bemiddelen. Door enkel een functienaam in te voeren, wordt direct de regionale arbeidsmarkt inclusief vacatureontwikkeling, veelgevraagde functies, grote werkgevers en intermediairs in kaart gebracht. Daarnaast kan op cliëntniveau gemakkelijk een passend zoekprofiel gemaakt worden en met diverse filters is het mogelijk om de beperkingen en belemmeringen van de klant aan te geven, zodat alleen de passende vacatures getoond worden. Het APD biedt dus 100% actuele arbeidsmarktdata zodat er geen tijd meer verspild wordt aan vacatures die reeds ingevuld zijn en accountmanagers gericht bedrijven kunnen benaderen.

Bent u ook benieuwd naar wat het APD voor uw organisatie kan betekenen? Bekijk dan hier de factsheet over APD.