Hoe haal je het maximale uit je recruitmentsysteem?

Waarom zijn minimale eisen aan dataverzameling in recruitmentsystemen nodig?

Dit is de vraag die centraal staat in de paper ‘’hoe haal je het maximale uit je recruitmentsysteem’’.

Wat zou er gebeuren als ATS, VMS en recruitmentsystemen dezelfde datastructuur behouden die ze nu hebben? Welke dataregels zijn dan essentieel om huidige datastructuren te optimaliseren? En hoe kunnen deze dataregels ertoe bijdragen dat het ATS nog succesvoller toegepast kan worden voor efficiency, matchings- en synergiemogelijkheden?

In deze paper wordt een serieuze aanzet gegeven voor minimale datavelden die consistent en marktconform gevuld moeten worden met de gangbare en juiste waardes. Te denken valt hierbij aan:

  1. Een vacature is een CV
  2. Verplichte velden
  3. Elke vacature een uniek ID
  4. Functietitel
  5. Opleidingsniveau
  6. Ervaringsniveau
  7. Postcode
  8. Koppeling aan KvK
  9. ATS verbeteren zonder controle is zinloos
  10. Aanleggen van een dataprotocol


In veel gevallen zullen het herkenbare invulvelden zijn, die nu binnen het huidige ATS niet, onvolledig, volgens eigen classificaties, inconsistent en onherkenbaar ingevuld worden. Door alleen dit te veranderen, zal er een wereld van nieuwe search, matching en recruitmentmogelijkheden ontstaan.

In deze paper ‘’hoe haal je het maximale uit je recruitmentsysteem’’ van Intelligence Group! zullen deze dataregels toegelicht worden waardoor u op korte termijn meer rendement uit bijvoorbeeld matching kunt halen en op lange termijn veel gerichter en effectiever kunt werven. Hoe u dit kunt bereiken leest u in deze gratis te downloaden paper (enkel zichtbaar na het accepteren van de cookies op onze website).