Harder werken of slimmer werven

Wat zou er gebeuren als je 20 procent van je recruitmentcapaciteit (tijd/mankracht) vrijmaakt voor alleen maar referral?

Dit is één van de vijf vragen die we onszelf afvroegen in de paper ‘harder werken of slimmer werven’. Wat zou er gebeuren als we ‘referral’ er niet gewoon bij deden, maar bijvoorbeeld iemand vrij zouden maken die volledig gecommitteerd aan referral zou werken.  Eén ding is zeker dat deze persoon veel meer dan 20% van de hires zou maken, minder kosten zou maken en een veel hogere kwaliteit van aannames zou realiseren. Naast verschillende prikkelende vragen zijn ook 10 manieren uitgewerkt om slimmer te werven, zoals:

  1. Alle CV’s (van de wereld) ontsluiten
  2. Mensen benaderen die ook echt beschikbaar zijn
  3. Selecteren met behulp van video
  4. Matchingstechnologie om databases automatisch te ontsluiten
  5. Definieer wat je wilt meten in je recruitmentsysteem

In de paper ‘harder werken of slimmer werven’ van Carerix en Intelligence Group hebben we 5 andere zienswijzen neergelegd anders te recruiten en 10 concrete tips neergelegd om slimmer te werven. Een eerste slimme zet is om 30 minuten te nemen om deze gratis paper te via onderstaand formulier te downloaden en te lezen (het formulier is enkel zichtbaar na het accepteren van de cookies op onze website).