De arbeidsmarkt van 2021

Hoe staat het ervoor op de arbeidsmarkt van vast en flex? Deze whitepaper in samenwerking met Jellow bespreekt de trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van 2021 en kijkt tevens terug op de impact van de coronacrisis in 2020. 

Inclusiviteit op de Nederlandse arbeidsmarkt

Hoe inclusief zijn Nederlandse vacatureteksten? Worden bepaalde groepen niet per definitie uitgesloten als het gaat om bijvoorbeeld gender of taaleisen? Dat is de vraag die centraal staat in dit whitepaper!

De top 10 kansvergroters op de arbeidsmarkt

Wat vergroot op dit moment significant de kans op het sneller vinden van een nieuwe baan? Dit paper bevat de top 10 kansvergroters maar ook de belangrijkste kansverkleiners op de arbeidsmarkt. 

Recruitment Kengetallen Rapport 2020

In de afgelopen maanden heeft een groot aantal organisaties in Nederland de vragenlijst ingevuld van het Recruitment Kengetallen Onderzoek 2020. Met behulp van deze input heeft Intelligence Group de nieuwste Recruitment Kengetallen in kaart gebracht, samen met nog veel meer belangrijke inzichten over de recruitmentmarkt in Nederland.

De coronacrisis als katalysator van innovatie

In de whitepaper "De coronacrisis als katalysator van innovatie in de arbeidsbemiddelings- en flexmarkt" leggen Intelligence Group en HRlinkIT in een aantal stappen uit hoe je digitaal de allerbeste kunt zijn. 

Trends and External Factors driving the MSP market 2020-2021

Offering an MSP (Managed Service Provider) service used to be pretty straightforward. Manage suppliers, have a good Vendor Management System (VMS) in place, run the program efficiently. This is changing rapidly. The possibilities data and tooling offer, the talent shortage, the ever increasing complexity in regulation, it all leads MSP clients to expect more from their providers. For providers themselves it means they have to expand their services. All these changes in the MSP market are explored in the white paper ‘Trends and External Factors driving the MSP market 2020-2021’ published by Intelligence Group.

Digital transformation en een markt in transitie (C-Level Meet-ups)

In februari kwamen 70 van de belangrijkste CEO’s, managers en CIO’s uit de Belgische en Nederlandse flex- en arbeidsbemiddelingsmarkt bijeen. De eerste twee C-Level meet-ups boden een unieke kans om ideeën uit te wisselen en om trends op de Benelux-markt te bespreken. Digitalisering en schaarste bleken de hot topics en dé twee elementen die als grootste uitdaging voor de toekomst in de flex- en arbeidsbemiddelingsmarkt werden gezien.

The start of a new decade for the RPO market 2020-2021

Growth with double digits, providers broadening their service offerings, clients from new industries, and a competitive landscape that is shifting rapidly. In a market where everything is moving as rapidly as seems to be happening in the market for Recruitment Process Outsourcing (RPO), it can be a challenge to keep check of all developments. 

Trends en ontwikkelingen op het gebied van Mobiliteit en Employability

In de whitepaper "Trends en ontwikkelingen op het gebied van Mobiliteit en Employability 2020-2021” wordt in ruim 4.000 woorden een breed beeld geschetst van de ontwikkelingen zoals Intelligence Group, Arbeidsmarktkansen.nl en de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie ze tegenkomen in de arbeidsmarkt.

Onderhandelen in Europa

Hoera, u hebt een fantastische internationale kandidaat gevonden en hiermee lijkt het moeilijkste gedeelte achter de rug te zijn. Maar nu komt de onderhandelingsfase en moet de kandidaat het aanbod wel nog accepteren. Wat vinden kandidaten in Europa het belangrijkst? En hoe creëer je een win-win situatie. Centraal in deze whitepaper staan de zeven belangrijkste onderhandelpunten van Europeanen. Hiermee geeft de whitepaper inzicht in de verschillen tussen de kandidaten op de arbeidsmarkt.