Recruitment Kengetallen Rapport 2020

In de afgelopen maanden heeft een groot aantal organisaties in Nederland de vragenlijst ingevuld van het Recruitment Kengetallen Onderzoek 2020. Met behulp van deze input heeft Intelligence Group de nieuwste Recruitment Kengetallen in kaart gebracht, samen met nog veel meer belangrijke inzichten over de recruitmentmarkt in Nederland.

De coronacrisis als katalysator van innovatie

In de whitepaper "De coronacrisis als katalysator van innovatie in de arbeidsbemiddelings- en flexmarkt" leggen Intelligence Group en HRlinkIT in een aantal stappen uit hoe je digitaal de allerbeste kunt zijn. 

Trends and External Factors driving the MSP market 2020-2021

Offering an MSP (Managed Service Provider) service used to be pretty straightforward. Manage suppliers, have a good Vendor Management System (VMS) in place, run the program efficiently. This is changing rapidly. The possibilities data and tooling offer, the talent shortage, the ever increasing complexity in regulation, it all leads MSP clients to expect more from their providers. For providers themselves it means they have to expand their services. All these changes in the MSP market are explored in the white paper ‘Trends and External Factors driving the MSP market 2020-2021’ published by Intelligence Group.

Digital transformation en een markt in transitie (C-Level Meet-ups)

In februari kwamen 70 van de belangrijkste CEO’s, managers en CIO’s uit de Belgische en Nederlandse flex- en arbeidsbemiddelingsmarkt bijeen. De eerste twee C-Level meet-ups boden een unieke kans om ideeën uit te wisselen en om trends op de Benelux-markt te bespreken. Digitalisering en schaarste bleken de hot topics en dé twee elementen die als grootste uitdaging voor de toekomst in de flex- en arbeidsbemiddelingsmarkt werden gezien.

The start of a new decade for the RPO market 2020-2021

Growth with double digits, providers broadening their service offerings, clients from new industries, and a competitive landscape that is shifting rapidly. In a market where everything is moving as rapidly as seems to be happening in the market for Recruitment Process Outsourcing (RPO), it can be a challenge to keep check of all developments. 

Trends en ontwikkelingen op het gebied van Mobiliteit en Employability

In de whitepaper "Trends en ontwikkelingen op het gebied van Mobiliteit en Employability 2020-2021” wordt in ruim 4.000 woorden een breed beeld geschetst van de ontwikkelingen zoals Intelligence Group, Arbeidsmarktkansen.nl en de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie ze tegenkomen in de arbeidsmarkt.

Onderhandelen in Europa

Hoera, u hebt een fantastische internationale kandidaat gevonden en hiermee lijkt het moeilijkste gedeelte achter de rug te zijn. Maar nu komt de onderhandelingsfase en moet de kandidaat het aanbod wel nog accepteren. Wat vinden kandidaten in Europa het belangrijkst? En hoe creëer je een win-win situatie. Centraal in deze whitepaper staan de zeven belangrijkste onderhandelpunten van Europeanen. Hiermee geeft de whitepaper inzicht in de verschillen tussen de kandidaten op de arbeidsmarkt.

Candidate Experience in Europa

Voor sollicitanten is de candidate experience belangrijk bij de keuze voor een werkgever. Maar wat vinden Europese kandidaten belangrijk in de candidate experience? Wat vindt de doelgroep belangrijk bij het vinden van een baan? En welke grote verschillen zijn er tussen de Europese landen? Centraal in de whitepaper staan vijftien verschillende onderdelen van de candidate experience. Hiermee geeft de whitepaper inzicht in de verschillen tussen Europeanen op de arbeidsmarkt.

Ontwikkelingen van jobboards

Jobboards worden gemiddeld genomen niet zo sexy gevonden, bijna old-school nu ze al 22 jaar oud zijn. Als de jobboards stil blijven zitten is dat een terechte constatering en dat vinden zij zelf ook. Kijkende naar de technologie-adoptie van kandidatenwerving zien we een Champions League. Technologie om sollicitanten tussen de 1 en 10 euro te werven. Een verrassing dat partijen als Adecco en Manpower niet aanwezig waren op jobg8 event dat essentieel is voor hun voortbestaan, nu Indeed ze steeds minder ruimte geeft. Het is niet voor niets dat Randstad destijds Monster heeft gekocht. Die zagen deze ontwikkeling al gebeuren in Amerika. Er was veel interesse in data. Download nu onze paper: De ontwikkelingen van Jobboards.

Hoe haal je het maximale uit je recruitmentsysteem?

Waarom zijn minimale eisen aan dataverzameling in recruitmentsystemen nodig? Dit is de vraag die centraal staat in de paper ‘’hoe haal je het maximale uit je recruitmentsysteem’’. In deze paper wordt een serieuze aanzet gegeven voor minimale datavelden die consistent en marktconform gevuld moeten worden met de gangbare en juiste waardes.