Nieuws & blogs

Bijbaners kiezen Albert Heijn wederom als favoriete werkgever

Albert Heijn is voor het tweede jaar op rij de meest favoriete werkgever voor bijbaners in Nederland. Op de tweede plaats volgt Jumbo en daarna de winkelketens Action en Kruidvat. De grootste stijger in de lijst is COOP, die van een vijftiende plek in 2017 naar een negende plek in 2018 is gegaan.

COOP en A&F Horeca Uitzendbureau zijn nieuw in de top 10 en daarmee zijn Gamma en Hema uit de top 10 gevallen. De grootste daler in de top 10 is Lidl, die van een derde plaats in 2017 zakt naar een zevende plek in 2018. Dit blijkt uit de recentste resultaten van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO). Bijbaners zijn scholieren en/of studenten die hebben aangegeven een bijbaan naast hun opleiding/studie te hebben, of te willen.

Op de eerste plek staat Albert Heijn: “Wij zijn trots dat we weer zijn uitgeroepen tot meest favoriete bijbaanwerkgever. Onze winkelmedewerkers zorgen ervoor dat er in Nederlandse huiskamers elke dag weer iets lekkers op tafel staat. Met ruim 950 winkels en zo'n 100.000 medewerkers zijn we een grote werkgever en dat is een verantwoordelijkheid die we serieus nemen. Naast een prettige werkomgeving vinden we het belangrijk om te investeren in de persoonlijke ontwikkeling van jonge, talentvolle medewerkers. Jonge medewerkers zetten vaak hun eerste stappen op de arbeidsmarkt en wij helpen ze daarbij graag op weg. Het helpt ons en onze medewerkers als zij weten waar zij goed in zijn, wat zij kunnen en waar zij in kunnen groeien,” zegt René Herremans, Director Employer Branding & Employee Engagement van Albert Heijn. 

De top 10 favoriete werkgevers

Favoriete werkgevers bijbaners 2018

Supermarkten populair als werkgever onder middelbare scholieren

Uit de resultaten blijkt dat de top 10 van meest favoriete werkgevers verschilt per opleidingsniveau, zie onderstaande tabel. Zo zien we dat vooral supermarkten populair zijn bij middelbare scholieren en dat er bij mbo'ers, hbo'ers en wo'ers ook andere werkgevers genoemd worden. Zo zien we PostNL en Actiesport alleen terug bij mbo'ers, terwijl hbo'ers en wo'ers ook graag bij internationale bedrijven zoals Google en Deloitte zouden willen werken. Hbo'ers en wo'ers zijn meer bezig met hun toekomst en zijn daarom ook vaker op zoek naar een bijbaan die aansluit op hun doelen of studie.

Meest Favoriete Werkgevers onder bijbaners per opleidingsniveau:

Ranking Middelbare scholieren MBO HBO WO
1 Albert Heijn Albert Heijn Albert Heijn Albert Heijn
2 Jumbo Supermarkten Jumbo Supermarkten Jumbo Supermarkten Google
3 Action KLM Rabobank Deloitte
4 Dirk v.d. Broek Action ABN AMRO Jumbo Supermarkten
5 Kruidvat McDonald's Google Universiteit van Amsterdam
6 Plus supermarkten Kruidvat KPN A&F Horeca Uitzendbureau
7 Lidl Aktiesport Plus supermarkten Philips
8 McDonald's Dirk v.d. Broek KLM Erasmus MC
9 COOP PostNL Lidl ING
10 Poiesz Plus supermarkten Praxis Kruidvat

Bron: Arbeidsmarkt Gedragonderzoek (AGO)

Meer inzicht in bijbaners?

De cijfers zijn gebaseerd op het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) dat Intelligence Group al sinds 2003 elk kwartaal uitvoert. Elk kwartaal wordt een representatieve steekproef uit de beroepsbevolking gevraagd naar allerlei aspecten rondom werk en arbeidsmarkt. De respondenten worden gewogen op basis van CBS-cijfers met betrekking tot opleidingsniveau, geslacht, leeftijd, regio en onderwijsvolgend versus niet-onderwijsvolgend. Bij de gestelde vraag konden respondenten zelf een antwoord invullen: "Bij welke organisatie wilt u het liefst een bijbaan?’’ Deze vraag is gesteld aan alle studenten/scholieren die hebben aangegeven een bijbaan naast de studie/opleiding te hebben, of te willen

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat deze arbeidsmarktdata concreet voor uw bedrijf kan betekenen? Met onze speciale maatwerkoplossingen voor bijbaners krijgt u onder andere inzicht in de wervingshaalbaarheid en waar en hoe u de doelgroep kunt bereiken. Wilt u ook slimmer werven? Neem dan contact met ons op.

JA, IK WIL meer informatie