Nieuws & blogs

7 tips om talent uit Polen te werven

Om talenten uit het buitenland aan te trekken is het handig om te weten wat zij belangrijk vinden. Polen worden vooral gedreven door een goed salaris en andere financiële bonussen. Uit het European Recruitment Dashboard blijkt dat er veel verschillen zijn tussen de Europese landen: we zetten de opvallendste op een rij.*

*Hierbij vergelijken we de Polen die in het buitenland willen werken met alle Europeanen die in het buitenland willen werken.

1. Hier willen Polen werken

Duitsland is het meest favoriete land voor Polen om in te werken, 36% zou hier heen willen gaan. Ook het Verenigd Koninkrijk is onder een grote groep Polen populair. Daarna volgen de Verenigde Staten, Noorwegen en Canada. Nederland staat nog niet echt op de radar, dus hier valt nog veel winst te behalen voor Nederlandse recruiters.

2. Polen emigreren niet graag

Zo'n 19% van de Polen wil in het buitenland werken voor korte of langere periode. Dit ligt onder het Europees gemiddelde van 25%. Wanneer je ze vraagt om te emigreren naar een ander land, dan zou maar 8% dit willen.

3. Ze gebruiken andere vacaturesites

Wanneer je een vacature uitzet in Polen om lokaal talent te werven, dan is het handig om te weten waar Polen zoeken naar een nieuwe baan. De meest populaire vacaturesite is verreweg olx.com, drie kwart van de Polen gebruikt deze site. Daarnaast zoeken ze via lokale websites, zoals pracuj.pl, praca.pl en infopraca.pl.

4. Salarisvoorwaarden staan op nummer een

Voor Polen die in het buitenland willen werken, zijn betere salarisvoorwaarden de belangrijkste reden om van baan te wisselen. Daarnaast willen ze graag de eigen levenstandaard verbeteren en is de economische situatie in eigen land een belangrijke drijfveer. Dit staat in contrast met West-Europeanen die vooral andere culturen willen leren kennen of zichzelf willen uitdagen.

5. Polen willen graag persoonlijke feedback

Om de candidate experience te optimaliseren kun je rekening houden met wat Polen hierin belangrijk vinden. Op nummer één staat persoonlijke feedback op de sollicitatie. Ook redenen voor afwijzing en interactie met de werkgever op een gelijke voet zijn belangrijk voor deze doelgroep. Een korte sollicitatieprocedure is daarnaast van belang voor sollicitanten uit Polen. Ze vinden 18 dagen namelijk een acceptabele tijd, een werkweek korter dan het Europees gemiddelde.

De verwachtingen van Europese sollicitanten verschillen veel van elkaar. Met de whitepaper ‘Candidate Experience in Europa’ krijgt u meer inzicht in wat belangrijk is voor kandidaten.

6. Vaste bonus belangrijk

De belangrijkste arbeidsvoorwaarde van de Polen die internationaal willen werken, is een vaste bonus. Daarnaast zijn een goed pensioen, vakantiegeld en een dertiende maand belangrijk. Deze arbeidsvoorwaarden spelen mee in de overweging om voor een baan in het buitenland te kiezen.

7. Polen onderhandelen vooral over het salaris

Bijna de helft van de Polen zal onderhandelen over het salaris. Hiermee verschillen ze niet van de rest van de Europeanen. Toch is het aan te raden om hier voldoende aandacht aan te besteden, omdat het een belangrijk punt is in de overweging om in een ander land te werken. Daarnaast zullen Polen ook onderhandelen over een (vast) contract en hoe het salaris zich zal ontwikkelen.

Meer weten over onderhandelen met kandidaten uit Europa? Lees dan onze whitepaper.

Meer inzicht?

De motieven en voorkeuren van Polen verschillen van andere Europeanen. Om Polen over te halen om voor uw bedrijf te komen werken, is een goede wervingsstrategie belangrijk. Om geschikte kandidaten te bereiken in Polen is het van belang om de juiste Europese data te hebben. Hiermee heeft u inzicht in de voorkeuren van de doelgroep en kunt u deze gebruiken in uw communicatie uitingen en uw recruitmentstrategie. Meer weten over het EuropeanRecruitmentDashboard? Vraag dan nu een demo aan.

JA, IK WIL EEN DEMO