10 manieren om succesvoller te werven dan je concurrent met behulp van data (deel 1)

Hoe gebruik je data om succesvoller te werven dan je concurrent? In deze blog geven wij u 10 tips om slimmer dan uw arbeidsmarktconcurrent te werven. Let op.... je hoeft er maar één of twee te gebruiken om al veel succesvoller te zijn en bijna alle tips zijn eenvoudig om uit te voeren.

Lees meer
Hoe een Sourcing Specialist doelgroepinformatie dagelijks succesvol inzet

Tegenwoordig geven steeds meer Sourcing Professionals aan dat het niet meer loont om enkel een vacature uit te zetten en te wachten tot de perfecte kandidaat reageert. De huidige krappe markt vereist een andere aanpak waarbij kennis over de te werven doelgroep de doorslag kan geven of iemand wel of niet op uw aanbod ingaat. Dit weet Sandor Lokenberg, Senior Sourcing Specialist maar al te goed…

Lees meer
Wat drijft IT’ers op de arbeidsmarkt?

In blogs, kranten en op TV zien we continu dat als we IT’ers moeten werven, we vooral hip moeten zijn als Google of een onbeperkt aantal vakantiedagen moeten aanbieden zoals LinkedIn. Maar is dat zo? Wat drijft IT'ers om wel of niet voor uw organisatie te kiezen? 

Lees meer
Met name jonge zzp’ers overwegen om weer in loondienst te gaan werken

Uit recent onderzoek blijkt dat hoewel zzp’ers minder dan werknemers verdienen, zij gelukkiger zouden zijn dan werknemers in loondienst. Maar betekent dit ook dat zij in de toekomst niet meer in loondienst zouden willen werken? Intelligence Group nam de proef op de som en stelde deze vraag aan ZZP’ers. Wat bleek? Ruim de helft van de ondervraagde ZZP’ers zou overwegen weer als werknemer in loondienst te werken 

Lees meer
Intelligence Group wederom glansrijk geslaagd voor de ISO 27001

Op 13 juni was het zover: de externe audit van DNV GL op de ISO 27001:2013 norm. Met trots kunnen wij meedelen dat Intelligence Group glansrijk door de tussentijdse audit is gekomen vooral door het hele jaar aandacht te besteden aan informatiebeveiliging in de dagelijkse gang van zaken.

Lees meer
De laatste innovaties van Intelligence Group

Bij Intelligence Group blijven we innoveren. De maand juni is in die zin ook een innovatieve maand geweest met de introductie van de webapp HOOOOP, de lancering van de benchmark-tarieven-tool, de ontwikkeling van het Europees Recruitment Dashboard en het vernieuwde DoelgroepenDashboard. 

Lees meer
Waar hebben interim recruiters écht behoefte aan?

Op 23 en 24 juli organiseren Intelligence Group, Recruitment Tech en HetRecruitingKantoor twee bijeenkomsten speciaal voor interim recruiters, met als centrale vragen “Wat heeft u als interim recruiter nodig om uw vak nóg beter uit te kunnen oefenen? Wat zijn de uitdagingen die u momenteel ervaart?

Lees meer
Een derde van de ZZP’ers slaat opdracht af vanwege het uurtarief

Waar haken ZZP’ers op af bij de keuze voor een opdracht? Dit is de vraag die Intelligence Group aan 1.533 ZZP’ers heeft voorgelegd in het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek. Hieruit blijkt dat een niet marktconform uurtarief de belangrijkste reden is waarom een derde van de ZZP’ers niet voor een opdracht kiest.

Lees meer