Werken bij Intelligence Group Rotterdam | Heel Nederland

Research Manager

Hoe groot is het werkgelegenheidseffect als Nederland zou stoppen met glas- en tuinbouw, vliegen zou halveren of als Nederland zou stoppen met het maken van staal? Hoe kunnen data helpen bij het beter functioneren van de arbeidsmarkt? Hoe groot is de groep arbeidsmigranten eigenlijk die naar Nederland komt of in Europa beweegt? Welke alternatieve doelgroepen op skills zijn interessant voor de energietransitie? 

Intelligence Group is een snoepwinkel van Nederlandse en internationale arbeidsmarktdata waarmee je als marktonderzoeker kleine en hele grote arbeidsmarktvraagstukken kunt beantwoorden. Dat doen we nooit voor de bureaula, maar altijd om direct onderbouwd en betrouwbaar antwoord te geven op actuele arbeidsmarktvraagstukken. Kijkend en adviserend naar voren om de arbeidsmarkt transparanter te maken en beter te laten functioneren.
De dynamiek op de arbeidsmarkt is afwisselend en altijd in beweging. Zzp’ers, krapte, ongelijkheid, arbeidsmigratie, AI, LinkedIn en Indeed, samenwerkende werkgevers, arbeidsparticipatie, ziekteverzuim, krimpende uitzenders en groeiende detacheerders. Verhalen die bijna kwartaal op kwartaal veranderen en verhalen die verteld moeten worden. En dat doen wij met papers, blogs, podcast, artikelen, rapporten, analyses en opinie.

Je bent al jaren (arbeids)marktonderzoeker en hebt de behoefte aan andere prikkels, nieuwe uitdagingen, een levendige omgeving, verrassende data en frisse insights. Je wilt in je vakgebied blijven, vernieuwen, versnellen, ook vrijheid om je eigen onderwerpen te kiezen, elke dag uitgedaagd worden en tegelijkertijd ook je nieuwe collega’s iets leren en ze op een ander been zetten. Belangrijk: Wij doen niet aan aanbestedingen of uren schrijven. In die tijd had je leuke artikelen en eigen onderzoek kunnen doen om echte problemen op te lossen! Spreekt dat je aan, dan is doorlezen echt de moeite.

Van data naar inzichten, artikelen, publicaties, en presentaties

Elk jaar ondervragen we 125.000 personen in de Europese arbeidsmarkt op een zeer betrouwbare en academische manier. Voor dat onderzoek word jij overigens verantwoordelijk. Op deze manier verzamelen we unieke data over het arbeidsmarktgedrag van werknemers en kandidaten. Deze combineren we met heel veel andere bronnen en maken deze toegankelijk voor onze klanten door middel van api’s en ons Giant Dashboard en natuurlijk dus ook voor jou!
We hebben misschien pas 2% van alle vragen beantwoord die met onze data beantwoord kunnen worden. Daar willen we door jouw komst verandering in brengen. Onze klanten inspireren ons daarin, evenals maatschappelijke vraagstukken en onze eigen onderzoeksvragen met als doel om de arbeidsmarkt beter te laten functioneren. Omdat we totaal onafhankelijk zijn, kunnen we daarin ook een eigen onderbouwd geluid laten horen.

Om als organisatie continu beter te worden en als team te groeien, zoeken wij een ervaren (arbeids)marktonderzoeker of -analist die visie meebrengt op gebied van modern onderzoek, analyse en rapportage. Daarin maak je veel kleine en grote analyses, publicaties, persberichten, rapporten en presentaties. Sommige taken kosten je een dagdeel, andere enkele weken. Het zijn er in ieder geval altijd meerdere tegelijkertijd, zodat je je niet hoeft te vervelen. En doe je dat wel, verzin je gewoon je eigen opdrachten.

Jouw nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat je snel doorhebt wat er op de markt en bij klanten speelt. Maar jouw nieuwsgierigheid brengt je ook bij andere analyses en rapportagevormen. Zo werken wij met R en zit onze database in PostgreSQL. En we spelen met eigen dashboard en manieren om onze data te presenteren, zoals arbeidsmarkt in cijfers. Je bent (positief) kritisch op het werk van anderen en geeft adviezen hoe we dingen beter en slimmer kunnen doen. Je ziet de goede dingen (en leert ervan) en legt de vinger op de gevoelige plek, zodat de data, het onderzoek of anderen daar beter van worden. Wij gaan jou niks meer leren op het gebied van Excel, PowerPoint of R want daar kun je prima mee uit de voeten.
Maar misschien het belangrijkste nog wel dat we een leuk team hebben, informele werksfeer, aandacht voor de mens en met regelmaat leuke dingen doen, zoals eten in een sterrentent of naar de Ardennen gaan (vorig jaar gingen we naar Jordanië). Je kunt alleen maar leuk werk doen, als het ook leuk is!

Wat kunnen we je bieden?

 • Bovenal een leuke en ongedwongen werksfeer, waarin je kunt groeien, veel verantwoordelijk- en zelfstandigheid krijgt en veel flexibiliteit.
 • Een omgeving waarin we hard werken tijdens werktijd.
 • Minimaal 32 uur of meer.
 • Salaris vanaf € 5.000 euro per maand obv 40-uur. Geen individuele bonus, want Intelligence Group is teamwork.
 • Alle onkosten worden vergoed en een bescheiden pensioenregeling.
 • Geen auto, wel OV-kaart of kilometervergoeding.
 • Veel opleidingsmogelijkheden, bezoeken van veel events en klanten.
 • Optioneel: Seizoenkaart voor de Feyenoord vrouwen (of van een ander vrouwenteam).
 • Gemiddeld 2 dagen per week in Rotterdam, zeker in het begin.
 • Iedereen heeft bij ons hetzelfde contract, omdat we staan voor transparantie en gelijke beloning. Daardoor hoef je je geen zorgen te maken om te onderhandelen, want die energie steken we graag ergens anders in.

Wat vragen we van jou?

 • Afgeronde universitaire opleiding.
 • Minimaal 5 jaar gewerkt als marktonderzoeker of –analist.
 • Lekkere ‘pen’ om rapporten en publicaties te maken en desgewenst te presenteren.
 • Kan data goed analyseren, vertalen en achterhalen.
 • Je bent van de inhoud, nieuwgierig, luistert graag en breed geïnteresseerd.
 • Je kunt aardig overweg met R, kennis van PowerBI, SQL en andere technieken is een pré.
 • Spreekt/schrijft goed Engels.

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast geworden en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Mail dan voor 26 maart je cv/motivatie naar Sabine Dobbe-Veldkamp (Manager Data, Analyse en Development): sabine@intelligence-group.nl of neem contact op via app/06-39865536.