Nieuws & blogs

Wie zijn de meest favoriete werkgevers volgens IT professionals?

Op de arbeidsmarkt zijn IT'ers een van de meest gezochte kandidaten voor bedrijven. Nadat we zagen welke werkgevers populair zijn onder millennials, vrouwen, en technici hebben we ook gekeken naar de veelgevraagde IT'er. Wat blijkt? Wederom staat Google op nummer 1, gevolgd door Microsoft en Apple. 

Amerikaanse bedrijven

De top 10 favoriete werkgevers bestaat voornamelijk uit bedrijven die van oorsprong uit de Verenigde Staten komen. Maar liefst 70% is in Amerika opgericht en is inmiddels wereldwijd bekend en actief. Is er een gemene deler waarom deze bedrijven als favoriet worden bestempeld door IT'ers? Ze komen uit Amerika en zijn allemaal op hun eigen manier pioneer geweest. 

Opvallend in de top 10 zijn de bedrijven die niet hun oorsprong in Amerika vinden: T-Mobile, ontstaan in Duitsland; Samsung met haar Koreaanse identiteit en de provider Orange die is ontstaan in Groot-Brittannië. 

Top 10 favoriete werkgevers onder IT'ers

Plaats Bedrijf  
1 Google
2 Microsoft
3 Apple
4 IBM
5 Amazon
6 Facebook
7 T-Mobile
8 Samsung
9 Orange
10 Oracle

Bron: The Global Talent Acquisition Monitor by Intelligence Group

De complete top 50 van werkgevers zien? Download de volledige lijst hier:

 

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Bovenstaande data is afkomstig uit het Europese arbeidsmarktonderzoek van Intelligence Group: de Global Talent Acquisition Monitor (GTAM). Dit onderzoek is uitgevoerd onder 60.000 unieke respondenten.  De data uit GTAM zijn online beschikbaar in het European Recruitment Dashboard, waarin ook data van Jobfeed van Textkernel zijn verwerkt.

Met het European Recruitment Dashboard kunt u slimmer internationaal gaan werven. Het dashboard geeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 500 beroepsgroepen. Hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. Wilt u meer informatie over dit innovatieve dashboard? Vraag dan een demo aan.

JA IK WIL EEN DEMO