Nieuws & blogs

Welke skills moet een thuiszorgmedewerker in 2021 bezitten?

Groot personeelstekort in de zorg

Net zoals de ziekenhuizen, heeft ook de thuiszorgsector een zware periode tijdens de coronacrisis. De pandemie heeft zelfs zoveel invloed gehad op de sector dat er speciale corona thuiszorgteams zijn opgericht, zo ook ConForte in Rotterdam. ‘Nu ligt de focus veel meer op het zo efficiënt mogelijk inzetten van medewerkers. Met een apart team verklein je bovendien het risico op verspreiding van het virus via de reguliere thuiszorg.’, zegt coördinerend wijkverpleegkundige Nicolien Meijer in een interview met de Volkskrant. Deze vraag naar extra menskracht is daardoor ook zeker terug te zien in de arbeidsmarkt van zorg en welzijn. Volgens de cijfers van het CBS werkten er namelijk in Nederland in 2020 ongeveer 1,4 miljoen mensen in deze sector, waaronder dus ook de thuiszorg. Tegelijkertijd is er een vraagoverschot in de markt, aangezien er in 2020 nog gemiddeld 33.500 vacatures open stonden. Het grote aantal werknemers en de toenemende vraag maakt de zorgsector een van de grootste werkgevers van Nederland.

Gezien het ruime personeelstekort verwacht het CBS dat de vraag naar voldoende opgeleid personeel in de aankomende jaren zal blijven stijgen. Intelligence Group heeft in de afgelopen drie jaar onderzoek gedaan naar de arbeidsmarkt van de thuiszorgbranche. Hieruit blijkt dat niet alleen de vraag naar personeel is gestegen, maar ook de vereiste skills van dit personeel een verandering heeft doorgemaakt. Uit de resultaten van het onderzoek komt naar voren dat een aantal skills plotseling enorm belangrijk zijn geworden voor deze sector en dat er een evidente beweging zichtbaar is. 

Professionele, IT en soft skills

In deze skills analyse, speciaal ontwikkeld voor de thuiszorgbranche in Nederland, heeft Intelligence Group de snelst groeiende skills in de afgelopen drie jaar binnen de thuiszorgbranche onder de loep genomen. Er is onderscheid gemaakt tussen: professionele, IT, en sociale skills. Zo is Welzijn en Persoonlijke verzorging de snelst groeiende professionele skill voor thuiszorgpersoneel en komen skills als data-analyse, Microsoft Sharepoint en Domotica terug in de snelst groeiende IT skills. De informatie uit dit rapport is dan ook enorm handig bij het schrijven van nieuwe vacatureteksten of het bepalen van een wervingsstrategie.

De thuiszorgorganisaties die in de analyse zijn meegenomen zijn: ‘t Heem, Activite, Allevo, Amaris, Amsta, Amstelring, Antonius Zorggroep, Archipel zorggroep, Argos Zorggroep, Cedrah, Directzorg, Evean, Florence, Homeinstead, Hozo, Huis ter leede, Kennemerhart, Laurens, Liemerije, Luciver, Marente, Omring, Opella, Pantein, Pieter van Foreest, Regio plus, Saffier groep, Sonneburgh, Swinhove groep, TWB, Vierstroom, Vitalis groep, Warandeweb, Woonzorgcentra Haaglanden, Zellingen, Zonnehuisgroep Vlaardingen, Zorgbalans, Zorgboog, Zorgcentrum huize rosa, Zorggroep Amsterdam Oost, Zorggroep Charim, Zorggroep Maas & Waal, Zorgwaard, ZuidZorg

Wilt u meer weten en bent u benieuwd naar alle uitkomsten van het onderzoek? Klik dan hieronder om het rapport te downloaden!