Nieuws & blogs

Welke jobboards zijn het meest populair in Belgie?

VDAB voluit: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding is de tewerkstellingsdienst van Vlaanderen en de nummer 1 jobboard in België. VDAB helpt de Belgische arbeidsmarkt door duizenden banen, handige online tools, opleidingen beschikbaar te stellen of begeleiding te geven wanneer een Belg op zoek is naar werk.

Vdab.be de nummer 1 job board in België.

Een bijkomend interessant gegeven over de Belgische arbeidsmarkt is dat een Belg zich verplicht dient in te schrijven bij VDAB zodra hij/zij van school komt en in Vlaanderen woont of wanneer hij/zij in aanmerking wil komen voor een werkeloosheidsuitkering. Een bijkomend gegeven bij een inschrijving is dat er verplichte opdrachten gemaakt moeten worden.

Top 10 jobboards in België

Ranking Job board  
1 Vdab.be VDAB.be
2 Jobat.be Jobat.be
3 Indeed Indeed
4 Leforem.be Leforem.be
5 Vacature.com vacature.com
6 Stepstone.be Stepstone.be
7 Monster.be Monster
8 LinkedIn LinkedIn
9 Randstad.be Randstad
10 References.be Références

Bron: Global Talent Acquisition Monitor.

Belgische versus internationale jobboards

De helft van de top 10 jobboards uit België zijn Belgische bedrijven. De overige helft is van internationaal kaliber met Indeed als eerste grote internationale partij, gevolgd door Stepstone.be, Monster.be, LinkedIn.be en Randstad.be. Opvallend in de top 10 jobboards in België, een tweetalig land, is dat er maar twee Franse jobboards te vinden zijn: Leforem.be en References.be

Hoe kunt u zich onderscheiden?

Wanneer de markt zeer schaars is, is het van groot belang om te weten waar u de juiste kandidaat kunt vinden. In een markt waar er één dominante leider is, lijkt het logischer om uw vacature daar te plaatsen. Het vinden van het juiste kanaal is belangrijk en een onderdeel van uw wervingsstrategie. Als u de motieven kent die bij de candidate experience van uw doelgroep horen, kan dit van grote waarde zijn waarin u zich kunt onderscheiden. Misschien ook wel van uw concurrenten. Wilt u meer weten over uw doelgroep, dan is het European Recruitment Dashboard van Intelligence Group de tool om uw recruitment naar een hoger niveau te tillen. 

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Wilt u slimmer internationaal werven met het European Recruitment DashboardMet dit dashboard heeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 500 beroepsgroepen. Hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. De data die wij gebruiken, is afkomstig uit ons eigen Europese arbeidsmarktonderzoek: De Global Talent Acquisition Monitor (GTAM) en van Jobfeed van Textkernel. Wilt u meer informatie over dit dashboard? Vraag dan een demo aan. 

Ja, ik wil een demo