Nieuws & blogs

Wat vinden Europese kandidaten belangrijk in de candidate experience?

Voor sollicitanten is de candidate experience belangrijk bij de keuze voor een werkgever. Maar wat vindt de doelgroep eigenlijk belangrijk bij het vinden van een baan? En welke grote verschillen zijn er tussen de Europese landen? De whitepaper Candidate Experience in Europa geeft inzicht in verschillen tussen Europeanen op de arbeidsmarkt. 

Meer persoonlijke feedback

Centraal in de whitepaper staan vijftien verschillende onderdelen van de candidate experience. Bijna de helft van alle Europese kandidaten vindt persoonlijke feedback op de sollicitatie belangrijk, maar tussen de landen zitten flinke verschillen. Zo vindt 75% van de kandidaten in Estland dit belangrijk, maar in Litouwen ligt dit percentage een stuk lager met maar 20%. Daarnaast noemen respondenten dat ze graag de reden willen horen waarom ze zijn afgewezen en geven ze de voorkeur aan een kort sollicitatieproces.

Europese kandidaten hebben ook verwachtingen over de lengte van sollicitatiedocumenten, de gemiddelde duur van het proces en het aantal ronden. Met name de duur van het proces kan van invloed zijn op de candidate experience. Bekijk de hoogtepunten van Zwitserland en Griekenland in de infographic of download de whitepaper voor inzicht in alle landen.

Download de whitepaper

Over de whitepaper

De whitepaper ‘Candidate experience in Europa’ is gebaseerd op ons onderzoek naar de Europese arbeidsmarktdoelgroepen, de Global Talent Acquisition Monitor (GTAM). Het onderzoek werd in juli 2018 onder 60.000 respondenten in 28 Europese landen gehouden.

De whitepaper laat zien dat de verwachtingen van Europese kandidaten enorm van elkaar verschillen. Bij internationaal recruitment is het belangrijk om te zien hoe de situatie per land in elkaar zit. U krijgt inzicht in deze verschillen met het European Recruitment Dashboard. 

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Wilt u slimmer internationaal werven met het European Recruitment DashboardMet dit dashboard heeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 500 beroepsgroepen en hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. Vraag dan nu een demo aan.

Ja, ik wil een demo