Nieuws & blogs

Vertaaltechnologie vergroot Nederlands arbeidspotentieel met honderdduizenden

Innovatieve webapp HOOOOP creëert toegang tot de regionale Nederlandse arbeidsmarkt voor vluchtelingen, analfabeten, immigranten en iedereen die de Nederlandse taal niet kan lezen en/of schrijven.


Door de introductie van hoooop.nl heeft Nederland de wereldwijde primeur om met taal-, vertaal- en voice-technologie vacatures te ontsluiten en te laten voorlezen in de voorkeurstaal van de gebruiker. Tevens is het mogelijk om direct te bellen met de vacaturehouder of werkgever die de vacature heeft. Door HOOOOP wordt de arbeidsmarkt extra toegankelijk gemaakt voor honderdduizenden werkzoekenden die nu niet-vrijwillig aan de zijkant staan, zoals statushouders, analfabeten, immigranten, expats en hun partners en buitenlandse studenten. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet om de lokale arbeidsmarkt toegankelijk te maken voor iedereen met een mobiele telefoon die nu niet zelfstandig op zoek kan naar relevante vacatures en niet direct kan solliciteren omdat zij vacatures en werkgevers niet kunnen zoeken.


Toegang tot tienduizenden extra werknemers in knelpuntberoepen als de Bouw, Logistiek, Horeca, Schoonmaak, IT en Akkerbouw. In Nederland en daarbuiten.
De technologie van hoooop.nl kan door Nederlandse uitzenders en werkgevers gebruikt worden om buitenlands talent op de Nederlandse arbeidsmarkt te ontsluiten of om juist veel effectiever talent te werven in het buitenland om de tekorten op de Nederlandse arbeidsmarkt te laten invullen. In sectoren als de Bouw, IT, Logistiek, Horeca, Facilitaire dienstverlening en de Tuin- en akkerbouw worden de tekorten nu al grotendeels opgelost door de inzet van werknemers die (tijdelijk) uit het buitenland worden gehaald. Hoooop.nl maakt het mogelijk om het aanwezige (buitenlandse) talent op de Nederlandse arbeidsmarkt te ontsluiten waardoor veel makkelijker en duurzamer knelpunten op de arbeidsmarkt kunnen worden opgelost.


“Als 11% van een bepaalde doelgroep, zoals vrouwen, 50-plussers of jongeren op de Nederlandse arbeidsmarkt werkloos is, dan gaan alle alarmknoppen af. In Nederland vindt echter maar 11% van de vluchtelingen na 3 jaar een baan, nog maar niet te spreken over de ijzeren voorraad bij sociale diensten die geen zicht hebben op de arbeidsmarkt. Met hoooop.nl wordt een belangrijke stap gezet om dit gat te dichten doordat zij toegang krijgen in hun eigen taal tot de lokale arbeidsmarkt en waarbij alles voice- en touchgestuurd is” aldus Geert-Jan Waasdorp, initiatiefnemer van HOOOOP.


Innovatie door combinatie van voice, geo, vertaaltechnologie, big data en eigen algoritmes.
Intelligence Group heeft samen met Webavance eigen algoritmes ontwikkeld en deze gekoppeld aan verschillende Google technologieën en de complete Jobdigger vacaturedatabase zodat het mogelijk wordt om in de eigen taal vacatures te zoeken, te laten voorlezen en direct bellend te solliciteren. Door gebruik te maken van de taalinstellingen en locatie van gebruikers, worden voor het eerst wereldwijd vacatures voice- en touchgestuurd toegankelijk gemaakt.


Ambitie
De volgende stap is om samen met investeerders, sectoren, uitzenders, gemeenten, sociale diensten en andere stakeholders de funding rond te krijgen om hoooop.nl breed toegankelijk te krijgen, te houden en door te ontwikkelen. Naast inhoudelijke verbeteringen is een wereldwijde uitrol van hoooop.com gepland voor het einde van dit jaar met één of meerdere wereldwijde partners.


Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Geert-Jan Waasdorp
geert-jan@intelligence-group.nl of appen/bellen met 06-48337282