Nieuws & blogs

Vacature: ervaren (arbeidsmarkt) research analist die een nieuwe uitdaging zoekt

Ervaren (arbeidsmarkt) research analist die continu uitgedaagd wil worden

This is the moment… Je bent al jaren onderzoeker/analist en eigenlijk wil je meer specialisatie, vernieuwen, elke dag gechallenged worden en tegelijkertijd jouw collega’s ook uitdagen. Je bent toe aan je volgende stap. Meer zelfstandigheid, meer diepgang, meer uitdenken en ontwikkelen, meer verantwoordelijkheid. Intelligence Group biedt je nu die kans…

 

Wij zoeken jou

Om als organisatie continu beter te worden en als team te groeien, zoeken wij een ervaren onderzoeker, research analist, research manager die visie meebrengt op (arbeidsmarkt)onderzoek en -analyse. Met jouw expertise kunnen we onze eigen internationale dataverzameling doorontwikkelen en interessant houden voor klanten en respondenten. Je wordt ook enthousiast van het idee producten voor onze klanten te ontwikkelen door data, formules, algoritmes te combineren die niet eerder gecombineerd zijn. Beginnen de ideeën al bij je te borrelen? Het gave is dat de door jou ontwikkelde producten/diensten zoveel mogelijk aan de klant beschikbaar worden gesteld via API’s, websites en interactieve dashboards. Hierbij word je uiteraard ondersteund door onze databaseontwikkelaars.

Arbeidsmarktkennis is niet noodzakelijk, maar wel een sterke pré. Jouw nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat je snel doorhebt hoe de arbeidsmarkt werkt, wat er bij klanten speelt en wat we allemaal kunnen met de hoeveelheid informatie die we uit onze eigen en gekoppelde databronnen halen. Je bent (positief) kritisch op het werk van anderen en geeft adviezen hoe we dingen beter en slimmer kunnen doen. Je ziet de goede dingen (en leert ervan) en legt de vinger op de gevoelige plek, zodat de data, het onderzoek of anderen daar beter van worden. Jij wilt continu uitgedaagd worden en houdt ervan met anderen grote uitdagingen aan te gaan. Wij gaan jou niks meer leren op het gebied van Excel en SPSS en wilt alleen maar beter worden in bijv. R, SQL, en/of Python.

Wat ga je doen?

Bij ons ga je in deze rol aan de slag met recruitment- en employabilityanalyses, het berekenen van arbeidsmarktkansen, het uitdenken van betere datacombinaties en algoritmes om onze voorspellingsmodellen te verbeteren. Je werkt aan meerdere projecten tegelijkertijd, met meerdere collega’s, andere datatypes en voor diverse klanten. Jouw projecten zijn zowel intern gericht (vragenlijst en veldwerk, verbeteren van producten) als extern (recruitment- en employabilityanalyses voor profit en non-profit). Jij krijgt van begin tot eind de verantwoordelijkheid over ons ArbeidsmarktGedragsOnderzoek (AGO), het grootste onafhankelijke arbeidsmarktonderzoek van Nederland, dat we vier keer per jaar uitzetten.

Wat maakt het werken bij Intelligence Group zo interessant?

Geen dag is hetzelfde. Het is altijd druk, innoverend, verrassend en soms simpelweg ‘just another day at the office’. IG is geen normaal bedrijf. Er wordt hard gewerkt, omdat we werken vanuit ons hart. We vergeten succes te vieren als we te makkelijk een ‘10’ halen (of een nieuwe opdracht, of een certificaat, of een prijs, etc.). Wij willen uitgedaagd worden, ook door jou. Volgens velen is IG het leukste en meest bijzondere bedrijf waar ze hebben gewerkt. Kom het maar ervaren….

Wat staat er in jouw CV?

 • Minimaal 5 jaar gewerkt als onderzoeker, research analist, research manager
 • Veel ervaring met R (of SPSS), Excel en data-analyse
 • Je hebt contact gehad met klanten, samenwerkingspartners en leveranciers
 • Afgeronde universitaire opleiding
 • Je bent van de inhoud en houdt van werken

Wat bieden we jou?

 • Een baan voor 32, 36 of 40 uur. Mag je zelf bepalen.
 • Minimaal 10% van je tijd is voor persoonlijke ontwikkeling
 • Sterke inhoudelijke en persoonlijke groei (steile leercurve)
 • Ruimte voor eigen initiatieven
 • Een uitstekend salaris met een compensatie voor je pensioen
 • Reiskostenvergoeding
 • Veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid (eigenaarschap binnen functie)
 • Flexibele werktijden
 • Geen probleem als je regelmatig wilt thuiswerken
 • Een omgeving waarin we elkaar stimuleren om jezelf en elkaar verder te ontwikkelen
 • Informele prettige werksfeer, waarin je mag zijn wie je bent
 • Een kantoor in een unieke, ondernemende en inspirerende omgeving in de Science Tower Rotterdam
 • Mogelijkheid om op jouw vakgebied inspirerende events bij te wonen
 

Solliciteren

Solliciteren werkt heel eenvoudig! Stuur je CV en een korte toelichting/motivatie voor 30 september naar gijs@intelligence-group.nl. Voor vragen kun je bij terecht bij Didi van Wetten (088-730 2800 / didi@intelligence-group.nl of Gijs de Haas van Dorsser). Wij reageren binnen twee werkdagen op de ontvangst van jouw sollicitatie.

Intelligence Group

Door steeds meer data, het belang van algoritmes, het tekort aan respondenten en nieuwe analysemethodieken, ontstaan er nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. Intelligence Group wil in deze ontwikkelingen vooroplopen en zoekt iemand die ons team verder verrijkt. Inmiddels hebben we een team van analisten die arbeidsmarktdata uit verschillende bronnen koppelen en verrijken en die in R de data analyseren en rapporteren in interactieve dasboards. Ieder met een eigen expertise en grote en kleine zelfstandige en gezamenlijke projecten. We doen nog onderzoeken, maar schrijven geen dikke rapporten voor in de bureaula. Bij Intelligence Group zijn we altijd op zoek naar de praktische toepassing van onze data en onderzoeken. Daarmee maken graag impact bij werkgevers, politiek en in de media. Onze belangrijkste missie is om met behulp van data de arbeidsmarkt beter te laten functioneren en werkgevers en werknemers elkaar te laten vinden.