Nieuws & blogs

Update: Nieuwe data beschikbaar in het European Recruitment Dashboard

Het European Recruitment Dashboard is aangevuld met nieuwe data over België, Duitsland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Hiermee is de data geactualiseerd en hebben recruiters meer inzicht in de doelgroep.

De tweede fase van het veldwerk voor België, Duitsland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk is de afgelopen maand afgerond en deze landen zijn nu in het dashboard geüpdate. Door de dataverrijking zijn de data voor de verschillende doelgroepen nog betrouwbaarder, worden de verschillen tussen regio’s binnen een land duidelijker en baseert u uw keuzes op steeds actuele cijfers.

Vorig jaar ging het European Recruitment Dashboard live waarin data van Intelligence Group en Jobfeed zijn gekoppeld. Met de schaarste op de Nederlandse arbeidsmarkt, is het interessant om over de grens te zoeken naar nieuw personeel. Daar ligt veel potentieel. De grensregio’s van Nederland hebben nu een update gekregen met arbeidsmarktdata.

Data van nieuwe landen

Er komt nog meer aan. In juni is de Verenigde Staten al toegevoegd en Intelligence Group heeft de ambitie is om ook in Azië het onderzoek uit te rollen. Extra landen kunnen worden toegevoegd en binnen 3 maanden operationeel zijn, indien klanten expliciete voorkeuren hebben. Op dit moment oriënteert Intelligence Group zich op Brazilië, Vietnam, Japan, Australië, Rusland en Zuid-Korea gesproken. Wensen daarin zijn bespreekbaar met Intelligence Group.

Wilt u meer weten over deze updates of heeft u suggesties voor verbeteringen voor het European Recruitment Dashboard? Neem dan contact met ons op viainfo@intelligence-group.nl.

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Wilt u slimmer internationaal werven met het European Recruitment Dashboard? Met dit dashboard heeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 750 beroepsgroepen. Van iedere doelgroep kunt u bijvoorbeeld de wervingshaalbaarheid inzien, welke pullfactoren en arbeidsvoorwaarden belangrijk zijn en op welke jobboards en social media kandidaten actief zijn. Hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. De data die wij gebruiken, is afkomstig uit ons eigen Europese arbeidsmarktonderzoek: De Global Talent Acquisition Monitor (GTAM) en van Jobfeed van Textkernel. Wilt u meer informatie over dit dashboard? Vraag dan een demo aan. 

JA, IK WIL EEN DEMO