Nieuws & blogs

Top 10 vacaturesites Verenigd Koninkrijk 2019: Indeed favoriet, maar verliest terrein

Als je talenten in het Verenigd Koninkrijk moet werven, zijn er talloze jobboards om uit te kiezen. Waar plaats je nu de vacature om de juiste kandidaat te vinden? Met zoveel keuze aan jobboards is het goed om te weten via welke vacaturesites je Engelse kandidaten kunt bereiken.

Engelsen gebruiken vacaturesites het vaakst om op zoek te gaan naar een baan. In 2019 gebruikte bijna de helft (47%) een jobboard in de zoektocht naar een baan. Dit is meer dan vorig jaar, in 2018 was dit maar 37%. Daarna volgen zoekmachines (45%) en bedrijvensites (37%).

Indeed.co.uk het populairste jobboard

Volgens ons internationale onderzoek is Indeed nog steeds het populairste jobboard van het Verenigd Koninkrijk. 63% van de Engelse actieve baanzoekers gebruikt Indeed.co.uk om een baan te zoeken. Dit aandeel daalde met 12% ten opzichte van vorig jaar.

In de lijst met meest populaire vacaturesites zijn nog meer verschuivingen te zien. Zo daalde het aandeel van reed.co.uk van 39% in 2018 naar 25% in 2019, een daling van 15% onder actieve baanzoekers. In 2019 gebruikte 26% van de Engelse actieve baanzoekers deze site voor het zoeken naar werk.

Top 10 vacaturesites Verenigd Koninkrijk (actieve baanzoekers)

 

Ranking

Vacaturesite

2019

2018

Verschil

1

indeed.co.uk

63%

75%

-12%

2

linkedin.com

26%

*

*

3

reed.co.uk

25%

39%

-14%

4

totaljobs.com

24%

22%

+2%

5

monster.co.uk

19%

16%

+3%

6

cv-library.co.uk

13%

13%

0%

7

gov.uk

5%

3%

+2%

8

jobsite.co.uk

4%

7%

-3%

9

uk.jobrapido.com

3%

0,3%

 +3%

10

google.co.uk

3%

0,3%

 +3%

* De positie van LinkedIn is in 2018 op een andere manier gemeten

Google for Jobs

Opvallend in de top 10 is de stijging van Jobrapido en Google. Ze winnen beide terrein van Indeed, van 0,3% in 2018 naar 3% in 2019. In juli 2018 ging Google for Jobs live in het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor kunnen gebruikers van Google in een blok linksboven de zoekresultaten vacatures vinden. De stijging van Google is niet direct te linken aan Google for Jobs, evenmin de stijging van Jobrapido, die samenwerkt met Google for Jobs. Wel is met zekerheid te zeggen dat beide vaker gebruikt worden in de zoektocht naar een baan. Als recruiter is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van je doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld door het European Recruitment Dashboard te gebruiken.

Welke impact heeft Google for Jobs straks in Nederland? Lees hier meer over gevolgen op de vacaturemarkt.

De cijfers zijn gebaseerd op De Global Talent Acquisition Monitor (GTAM) die Intelligence Group uitvoert in 28 landen. De respondenten worden gewogen op basis van Eurostat-cijfers. Bij de gestelde vraag konden respondenten zelf een antwoord invullen (maximaal 5 antwoorden): “Welke vacaturesites zou u gebruiken om een nieuwe baan te zoeken?”

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Wilt u slimmer internationaal werven met het European Recruitment Dashboard? Met dit dashboard heeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 750 beroepsgroepen. Van iedere doelgroep kunt u bijvoorbeeld de wervingshaalbaarheid inzien, welke pullfactoren en arbeidsvoorwaarden belangrijk zijn en op welke jobboards en social media kandidaten actief zijn. Hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. De data die wij gebruiken, is afkomstig uit ons eigen Europese arbeidsmarktonderzoek: De Global Talent Acquisition Monitor (GTAM) en van Jobfeed van Textkernel. Wilt u meer informatie over dit dashboard? Vraag dan een demo aan. 

JA, IK WIL EEN DEMO