Nieuws & blogs

Top 10 jobboards België: Indeed op nummer 1 onder werkzoekenden

Indeed is de nummer 1 jobboard onder actieve werkzoekenden in België, blijkt uit de Global Talent Acquisition Monitor (GTAM). Onder werkgevers en intermediairs was de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) in 2019 het meest gebruikte jobboard. Ter vergelijking zijn de twee lijsten van vraag en aanbod van de top 10 meest gebruikte jobboards onder elkaar gezet. Opvallend is dat maar de helft van de top 10s met elkaar overeenkomt.

Aanbod Top 10 jobboards België

De top 10 aan de aanbodkant geeft aan welke jobboards werkzoekenden gebruiken in hun oriëntatie op een baan. Volgens ons internationale onderzoek was Indeed in 2019 de meest populaire jobboard in België. De top 10 verschilt ten opzichte van de eerste helft van 2019, waarin vdab.be nog de nummer 1 jobboard onder werkzoekenden was. Ook de Franse jobboard references.be werd in de tweede helft van 2019 minder gebruikt door werkzoekenden en is verdwenen uit de top 10.

Ranking

Jobboard

2019

1

be.indeed.com

37%

2

leforem.be

29%

3

vdab.be

29%

4

jobat.be (incl. vacature.com)*

28%

5

linkedin.be

16%

6

stepstone.be

13%

7

monster.be

10%

8

randstad.be

8%

9

startpeople.be

6%

10

actiris.be

5%

Bron: Global Talent Acquisition Monitor (GTAM), 2019

*note: vacature.com is in 2019 overgenomen door jobat.be. 

Vraag Top 10 jobboards België

De lijst met top 10 meest gebruikte jobboards aan de vraagkant laten zien welke jobboards werkgevers en intermediairs inzetten in hun zoektocht naar personeel. Onder werkgevers en intermediairs is VDAB (24%) de meeste populaire jobboard. Opvallend is dat maar de helft van de top 10 aan de vraagkant overeenkomt met de top 10 aan de aanbodkant. Alleen vdab.be, jobat.be, leforem.be, randstad.be, en stepstone.be komen in beide top 10 lijsten voor.

Een belangrijke sidenote is dat aan de aanbodkant ook veel gebruik gemaakt wordt van LinkedIn en Indeed. Doordat deze twee mediums aan de vraagkant niet berekend kunnen worden, zijn deze in de top 10 aan de vraagkant niet meegenomen.

Ranking

Jobboard

2019

1

vdab.be

24%

2

glassdoor.be

11%

3

leforem.be

9%

4

jobat.be (incl. vacature.com)*

5%

5

neuvoo.be

3%

6

dovajobs.com

2%

7

techtopjobs.com

2%

8

randstad.be

2%

9

stepstone.be

1%

10

adecco.be

1%

Bron: Jobfeed, 2019

*note: vacature.com is in 2019 overgenomen door jobat.be. 

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Als recruiter is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van je doelgroep. Met Giant! heeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 750 beroepsgroepen. Van iedere doelgroep kunt u bijvoorbeeld de wervingshaalbaarheid inzien, welke pullfactoren en arbeidsvoorwaarden belangrijk zijn en op welke jobboards en social media kandidaten actief zijn. Hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. De data die wij gebruiken, is afkomstig uit ons eigen Europese arbeidsmarktonderzoek: De Global Talent Acquisition Monitor (GTAM) en van Jobfeed van Textkernel. Wilt u meer informatie over dit dashboard? Vraag dan een demo aan. 

JA, IK WIL EEN DEMO