Nieuws & blogs

Recruitment Kengetallen onderzoek 2021

Het Recruitment Kengetallen is hét leidende onderzoek in de Nederlandse arbeidsmarkt naar de belangrijkste kengetallen. Intelligence Group heeft voor de laatste keer, samen met haar partners Compagnon, Werf& en de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatiede vragenlijst voor het Recruitment Kengetallen rapport 2021 gelanceerd. U kunt nu deelnemen aan dit onderzoek.

In het Recruitment Kengetallen onderzoek worden corporaties bevraagd over hun belangrijkste Recruitment Kengetallen, zoals het aantal vacatures, FTE recruitment, time to hire en budget. Deze gegevens worden geanalyseerd om de kengetallen binnen de recruitmentsectoren in kaart te brengen. Het Recruitment Kengetallen onderzoek beantwoordt de belangrijkste vragen van recruitmentmanagers:

  • Wat is de gangbare workload van een recruiter?
  • Hoe scoort onze organisatie ten opzichte van anderen op cost per hire, doorlooptijd e.d.?
  • Hoe kunnen kosten effectief worden gereduceerd?

Met de resultaten uit het onderzoek kunnen recruitmentmanagers hun strategie met data ondersteunen en de recruitmentafdeling binnen de organisatie slimmer en efficiënter inrichten. Uit het onderzoek van 2020 bleek bijvoorbeeld dat underperformers bijna twee keer zoveel vacatures in portefeuille hebben dan outperformers. Daarnaast bleek dat outperformers meer dan gemiddeld investeren in recruitmentsystemen, data en nieuwe tooling.

De vragenlijst van 2021 staat nu online. Wij zullen met de data uit dit onderzoek nóg meer interessante vragen op het gebied van recruitment kunnen beantwoorden. Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u gratis een digitaal exemplaar van het Recruitment Kengetallen rapport 2020*. Dit digitale rapport is ook aan te schaffen voor €195,- excl. Btw in onze webshop. 
Hiernaast ontvangt u als eerste de resultaten van het Recruitment Kengetallen rapport van 2021 én krijgt u gratis toegang tot het webinar KPI’s op 10 juni 2021. Dit is het laatste Recruitment Kengetallen onderzoek dat Intelligence Group zal uitvoeren en dus uw laatste kans om deel te nemen. De vragenlijst sluit op 19 maart.

deelnemen aan het onderzoek


*H
et is belangrijk dat u de vragenlijst serieus en naar waarheid invult. Daarom zal Intelligence Group eerst ingevulde gegevens controleren op kwaliteit. Wanneer deze kwaliteit goed is bevonden, zal het rapport naar u toe worden gestuurd. Dit neemt ca. 5 werkdagen in beslag.