Nieuws & blogs

Parijs populair onder Europeanen om een internationale carrière te starten

Parijs is één van de meest favoriete steden om in te werken, na Londen en New York. Zo'n 6 miljoen Europeanen kozen Parijs als hun favoriete stad, blijkt uit ons Europese onderzoek: De Global Talent Acquisition Monitor. 

De Europese talenten die in graag in Parijs willen werken, komen vooral uit Zuid-Europese landen. Zo zien we dat de hoofdstad van Frankrijk vooral in trek is bij Portugezen, Spanjaarden en Italianen. Toch wil de meerderheid van de Europeanen die in Parijs zou willen werken, hiervoor niet willen emigreren. Maar 42% staat hier wel open voor. Daarnaast zien we dat de stad vooral populair is onder mannen (60%) en Europeanen tussen de 35 en 49 jaar. 

Waarom Parijs?

Om Europese talenten aan te trekken naar Parijs is het handig om te weten wat deze doelgroep drijft. De belangrijkste reden om in Parijs te werken, is om te werken voor een internationaal bedrijf. Deze reden is voor deze groep belangrijker dan de gemiddelde Europeaan. Daarnaast zijn carrièremogelijkheden en het starten van een internationale carrière belangrijke redenen. Ook het leren van een nieuwe taal is bovengemiddeld belangrijk. 

Download hier het hele rapport (EN)

Redenen om voor een baan te kiezen

Een goed salaris staat net als bij de andere steden op nummer een: voor 51% is dit een belangrijke factor. Maar ook een goede privé/werkbalans en baanzekerheid zijn belangrijk voor deze doelgroep. Daarnaast zijn er ook verschillende arbeidsvoorwaarden belangrijk, zoals flexibele werkuren en vakantiegeld.

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Wilt u slimmer internationaal werven met het European Recruitment DashboardMet dit dashboard heeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 500 beroepsgroepen. Hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. De data die wij gebruiken, is afkomstig uit ons eigen Europese arbeidsmarktonderzoek: De Global Talent Acquisition Monitor (GTAM) en van Jobfeed van Textkernel. Wilt u meer informatie over dit dashboard? Vraag dan een demo aan. 

Ja, ik wil een demo