Nieuws & blogs

Papastratos, dochteronderneming van Philip Morris International op nummer 1

De vakantie is in aantocht, het kwik in de thermometer stijgt, reden voor ons om dit keer naar de top 10 meest favoriete werkgevers in Griekenland te kijken. Een aantal bedrijven is steeds weer terug te vinden in de Griekse top 10. Bijvoorbeeld tech-bedrijven als Google (op nummer 2), Microsoft (nummer 8) en Apple (nummer 9). Maar ook andere bekende bedrijven zoals Lidl (op nummer 4) en Coca Cola (op nummer 6). De opvallende bedrijven in dit overzicht zijn dan ook die van Griekse oorsprong met Papastratos op nummer 1. Andere Griekse bedrijven in de top 10 zijn Cosmote en OTE.

De favoriete Griekse werkgevers zijn allemaal grote spelers

Papastratos en Cosmote zijn beiden de grootste speler in hun werkveld. Papastratos is een dochteronderneming van Philip Morris International (PMI) en de grootste tabaksproducent in Griekenland. Opgericht in 1931, werken ze voor lokale als internationale merken, denk aan Marlboro en Assos. Typerend voor Papastratos is de unieke bedrijfscultuur, geavanceerde knowhow en de internationale ervaring van PMI.

Cosmote dochteronderneming van OTE

De volgende Griekse organisatie in de top 10 is Cosmote. Cosmote is tevens is een dochteronderneming van OTE, die verderop in de top 10 terug te vinden is op nummer 7. Cosmote is hét grootste telecommunicatiebedrijf in Griekenland. De hoofdvestiging zit in Athene en ze zijn ook actief in Albanië en Roemenië.

Naast dat OTE de moedermaatschappij is van Cosmote, zijn zij de grootste telecom aanbieder van Zuidoost-Europa. OTE biedt onder andere breedband diensten, mobiele telefonie en hogesnelheid data aan. Het bedrijf is net zoals Papastratos in 1931 opgericht. Van origine stonden ze bekend als AETE; Anonymous Eteria Tilefonias Ellados oftewel “Post, Telegraaf en Telefoon”. Tot 1998 hadden ze een monopolie positie.

Top 10 favoriete werkgevers in Griekenland

Nr. Naam  
1 Papastratos
2 Google
3 Cosmote
4 Lidl
5 Vodafone
6 Coca Cola
7 OTE
8 Microsoft
9 Apple
10 PWC

Bron: Global Talent Acquisition Monitor

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Bovenstaande data is afkomstig uit het Europese arbeidsmarktonderzoek van Intelligence Group: de Global Talent Acquisition Monitor (GTAM). Dit onderzoek is uitgevoerd onder 60.000 unieke respondenten. De data uit GTAM zijn online beschikbaar in het European Recruitment Dashboard, waarin ook data van Jobfeed van Textkernel zijn verwerkt.

Met het European Recruitment Dashboard kunt u slimmer internationaal gaan werven. Het dashboard geeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 500 beroepsgroepen. Hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. Wilt u meer informatie over dit innovatieve dashboard? Vraag dan een demo aan.

JA ik wil een DEMO