Nieuws & blogs

Overwerken geen probleem voor tweederde personeel

Overwerken om een gat op de planning te vullen? Geen probleem, zegt bijna tweederde van de werknemers. Zij willen maar liefst 9 uur per week extra werken.

Bereidheid het grootst in zorg en detailhandel

Medewerkers zijn bereid om in te springen bij planningsproblemen of gaten in het rooster. 64% van de werknemers wil gemiddeld 9 uur per week extra draaien. Vooral personeel in de zorg en in de groot- en detailhandel is het meest bereid om tijdelijk overuren te maken. In de gezondheidszorg is 68% van de werknemers bereid om extra uren te werken. In de groot- en detailhandel is dit 74%. Dit blijkt uit het laatste Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group.

Minder gemotiveerd zijn werknemers in de industrie (58% is bereid een stap extra te doen). Bij de overheid en accountancy, advies, juridische dienstverlening, reclame en (markt)onderzoek is dit iets hoger: 59%.

Vrouwen zijn vaker bereid een stap harder te lopen dan mannen. 66% van de vrouwen en 62% van de mannen springt graag bij. Het aantal uren dat ze bereid zijn extra te werken is vrijwel gelijk. Dat meer vrouwen dan mannen willen overwerken, kan te maken hebben met het aantal uren dat ze werken: vrouwen werken gemiddeld een dag (27 uur) minder dan mannen. Mensen met kleinere contracten zijn meer bereid om over te werken. 

Meer contracturen, minder bereid tot overwerk

Hoe meer contracturen iemand heeft, hoe minder de bereidheid is om extra uren te werken. Stel een werknemer werkt 40 uur in de week, dan heeft hij of zij niet veel tijd over om extra uren te maken. 62% van de mensen met een 30-40 uur contract is bereid om tijdelijk extra te werken, terwijl dit bij mensen met een contract van 10-20 uur 71% is.

Dit is ook terug te zien in de sectoren en het gemiddelde aantal uur dat daar wordt gewerkt. Opvallend is de lage bereidbaarheid bij de overheid in combinatie met een gemiddelde werkweek van 32 uur per week.

Structurele onderbezetting, hogere werkdruk

Voor werkgevers kan het in pieken extra inzetten van het eigen personeel een tijdelijke oplossing zijn om het personeelstekort aan te pakken. Een meer structurele is het uitbreiden van contracten. De bereidheid om structureel meer te gaan werken is echter over het algemeen lager. Zo willen mensen in de zorg gemiddeld 5 uur per week structureel meer werken, in de transport/vervoer en opslag is dit 7 uur en in de kunst, cultuur, sport en recreatie willen werknemers 8 uur extra werken.

Een andere meer structurele oplossing voor de personeelsproblemen is het vinden van onbenut personeel. Vorig jaar bleek al uit onderzoek van Intelligence Group naar onbenut potentieel in de zorg dat ruim 230.000 Nederlanders graag in de zorg zouden gaan werken en daarvoor ook gekwalificeerd zijn. Ze worden echter nooit benaderd, bereikt of gevonden door werkgevers in de branche.

Inzicht in de arbeidsmarkt 

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat deze arbeidsmarktdata concreet voor uw bedrijf kan betekenen? Met het DoelgroepenDashboard heeft u in enkele klikken inzicht in de wervingshaalbaarheid, waar en hoe u de doelgroep kunt bereiken. Of we kunnen een diepgaand onderzoek doen naar de doelgroep waarover u meer wilt weten. Meer informatie over het dashboard of een onderzoek? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op