Nieuws & blogs

Nieuw sollicitatieplatform biedt oplossing voor de groeiende groep werklozen

De werkloosheid is als gevolg van de coronacrisis opgelopen en zal in de komende maanden verder oplopen, ondanks alle nood- en steunmaatregelen van de overheid.  Geert-Jan Waasdorp, directeur van Intelligence Group, sluit dan ook niet uit dat we rekening moeten houden met meer dan een miljoen werklozen aan het einde van 2021. Het nieuwe platform www.sollicitatiedokter.nl biedt ondersteuning in deze tijd van groeiende werkloosheid.

Het platform www.sollicitatiedokter.nl, dat deze week online kwam, biedt ondersteuning in het aanpakken van de aanstaande werkloosheidscrisis. Sollicitatiedokter is uniek omdat het zich als eerste sollicitatieplatform richt op de menselijke kant van het solliciteren. “Enerzijds is het hebben van sollicitatievaardigheden belangrijk. Zonder het vermelden van de juiste punten in je brief, zal je niet uitgenodigd worden. Toch moet ook de mentale gesteldheid niet vergeten worden! Na dertig afwijzingen zal de sollicitant minder uitstralen als tijdens een eerste gesprek, of zal hij misschien wel helemaal stoppen met solliciteren. Op beide vlakken gaat de Sollicitatiedokter de sollicitant ondersteunen”, aldus Sollicitatiedokter-directeur Willem Eekels.

Via sollicitatiedokter.nl worden werkzoekenden in staat gesteld op eigen kracht een baan te vinden. Werkzoekenden vinden er niet alleen tips over hoe je een cv schrijft en welke kleren je aantrekt naar een kennismakingsgesprek. Ze worden ook uitgedaagd om aan hun fysieke en mentale gezondheid te werken, zodat ze fit en uitgerust op de arbeidsmarkt verschijnen. Deze combinatie van praktische en mentale ondersteuning bij het solliciteren stelt werkzoekende in staat om op eigen kracht een baan te vinden.

“We verwachten aan het einde van 2020 maandelijks honderdduizend werkzoekenden te begeleiden op de arbeidsmarkt”, aldus Willem Eekels. “Wij zijn nu hard aan het werk om de aankomende golf werkzoekenden te kunnen ondersteunen.”

Voor meer informatie is Sollicitatiedokter-directeur Willem Eekels bereikbaar via willem@sollicitatitedokter.nl en +31 6 31300020.