Nieuws & blogs

Nieuw onderzoek Recruitment Kengetallen van start

Binnen de recruitmentsector is er veel vraag naar kengetallen in het vakgebied en zijn veel organisaties op zoek naar een benchmark ter ondersteuning van managementplannen. In ons onderzoek bevragen we corporates en bureaus over hun belangrijkste Recruitment Kengetallen, zoals de workload, fullfillmentratio, time to hire, het budget, de gemiddelde quality of hire en leggen we opvallende verbanden tussen deze kengetallen.

Het Recruitment Kengetallen onderzoek is hét leidende onderzoek in de Nederlandse arbeidsmarkt naar de belangrijkste kengetallen en beantwoordt de belangrijkste vragen van recruitment managers:

  • Wat is de gangbare workload van een recruiter?
  • Hoe scoort onze organisatie ten opzichte van anderen op cost per hire, doorlooptijd e.d.?
  • Hoe kunnen de kosten worden gereduceerd?

Met de resultaten uit het onderzoek kunnen recruitment managers hun strategie met data ondersteunen en de recruitmentafdeling binnen de organisatie slimmer en efficiënter inrichten.

Waarom een nieuw onderzoek?

Ons laatste onderzoek dateert uit 2013, een tijd met een hoge werkeloosheid en veel overschot aan arbeid. Anno 2019 is er in vrijwel alle sectoren schaarste en is het veel lastiger voor recruiters om deze kandidaten te werven.

Resultaten uit ons onderzoek van 2013:

  • Een recruiter kan gemiddeld 67 vacatures vervullen per jaar
  • De recruitmentcapaciteit per 1.000 werknemers is 9,7 FTE
  • De gemiddelde cost per hire is €4.728
  • De gemiddelde time to hire is: 59 kalenderdagen
  • De uitgaven aan social media en sourcing nemen toe

De arbeidsmarkt is inmiddels veranderd en daar horen ook andere kengetallen bij. Deze maand lanceren we de vragenlijst voor ons onderzoek over de veelgevraagde kengetallen in de recruitmentsector.

Meedoen met het onderzoek?

Bent u recruitment manager, bureau directeur, (corporate) recruiter of bureau recruiter en wilt u meedoen met het Recruitment Kengetallen onderzoek? Deelnemers aan het onderzoek krijgen een persoonlijke benchmarkrapportage opgestuurd, waarmee u de recruitmentstrategie met data kunt ondersteunen en hiermee de recruitmentafdeling binnen de organisatie slimmer en efficiënter kunt inrichten. Daarnaast draagt u bij aan meer sturingsinformatie binnen recruitment.

Inmiddels is het onderzoek gesloten en is het niet meer mogelijk om mee toe doen.

Wilt u op de hoogte blijven van het onderzoek? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. De verwachting is dat de resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in april 2019. Recruitment Kengetallen 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners Compagnon, Werf-en en de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie.