Nieuws & blogs

Nieuw onderzoek Recruitment Kengetallen 2020 komt eraan

Over het onderzoek

Recruitment Kengetallen is hét leidende onderzoek in de Nederlandse arbeidsmarkt naar de belangrijkste kengetallen, uitgevoerd door Intelligence Group.

Binnen de recruitmentsector is er veel vraag naar kengetallen in het vakgebied en zijn veel organisaties op zoek naar een benchmark ter ondersteuning van managementplannen. In ons onderzoek bevragen we corporates en bureaus over hun belangrijkste recruitment kengetallen, zoals de workload, fullfillmentratio, time to hire, het budget en leggen we opvallende verbanden tussen deze kengetallen en bekijken we de gemiddelde quality of hire.

Het onderzoek beantwoordt de belangrijkste vragen van recruitment managers:

  • Wat is de gangbare workload van een recruiter?
  • Hoe kunnen de kosten worden gereduceerd?

Met de resultaten uit het onderzoek kunnen recruitment managers hun strategie met data ondersteunen en de recruitmentafdeling binnen de organisatie slimmer en efficiënter inrichten.

Recruitment Kengetallen onderzoek 2020

Binnenkort lanceren we de vragenlijst voor ons onderzoek over de veelgevraagde kengetallen in de recruitmentsector. Bent u recruitment manager, bureau directeur, (corporate) recruiter of bureau recruiter en wilt u meedoen met het onderzoek? Meld u dan alvast aan via onderstaand formulier. 

Wilt u op de hoogte blijven van het onderzoek? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. De verwachting is dat de resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in april 2020.

Eerder onderzoek

Recruitment Kengetallen is hét leidende onderzoek in de Nederlandse arbeidsmarkt naar de belangrijkste kengetallen, uitgevoerd door Intelligence Group. Het onderzoek naar de belangrijkste recruitment kengetallen van 2019 is eind februari 2019 afgerond. Wilt u weten hoe uw recruitment het doet in vergelijking tot de markt? Wilt u uw workload- en fillratio's vergelijken met andere organisaties? Download dan het rapport voor bureaus of voor corporates.

Recruitment Kengetallen 2019 werd mede mogelijk gemaakt door onze partners Compagnon, Werf-en en de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie.

Download corporate rapport 2019 

       Download bureau rapport 2019