Nieuws & blogs

München populair onder Oost-Europese mannen

Zo'n 2 miljoen Europeanen kozen München als hun favoriete stad om in te werken, blijkt uit ons Europese onderzoek: De Global Talent Acquisition Monitor. De grootste concurrent van München is Berlijn, gevolgd door Londen en Wenen.

De Europese talenten die in graag in München willen werken, komen vooral uit Oost-Europese landen. Zo zien we dat de stad favoriet is in Oekraïne, Roemenie en Hongarije. Het is opvallend dat bijna een kwart van de Kroaten in München wil werken. Bijna de helft van de Europeanen die in München willen werken, zou ook willen verhuizen naar deze Duitse stad. Een meerderheid (67%) zou er meer dan drie jaar in München willen wonen. Daarnaast zien we dat de stad vooral populair is onder mannen (77%) met een senior functie (74%). 

Waarom München?

Om Europese talenten aan te trekken naar München is het handig om te weten wat deze doelgroep drijft. De belangrijkste reden om in München te werken, is om de levenstandaard te vergroten. Deze reden is voor deze groep belangrijker dan de gemiddelde Europeaan. Daarnaast zijn de economische situatie in het thuisland en de salarisvoorwaarden belangrijk. 

Download hier het hele rapport (EN)

Redenen om voor een baan te kiezen

Een goed salaris staat op de absolute nummer een om voor een baan te kiezen: voor 71% is dit een belangrijke factor. Maar ook een goede privé/werkbalans en vast contract zijn belangrijk voor deze doelgroep. Daarnaast zijn er ook verschillende arbeidsvoorwaarden belangrijk, deze verschilt van andere Europeanen. De top drie voor de groep die in München wil werken bestaat uit: een tegemoetkoming op de zorgkosten, pensioen en compensatie voor onregelmatige werktijden of overwerk.

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Wilt u slimmer internationaal werven met het European Recruitment DashboardMet dit dashboard heeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 500 beroepsgroepen. Hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. De data die wij gebruiken, is afkomstig uit ons eigen Europese arbeidsmarktonderzoek: De Global Talent Acquisition Monitor (GTAM) en van Jobfeed van Textkernel. Wilt u meer informatie over dit dashboard? Vraag dan een demo aan. 

Ja, ik wil een demo