Nieuws & blogs

Met het DoelgroepenDashboard inzicht in alle werkgevers van Nederland

Wat doen ATOS, Capgemini en Ordina op de arbeidsmarkt?

Met de nieuwste functie in het DoelgroepenDashboard is het nu mogelijk om bedrijfsanalyses uit te voeren op alle werkgevers van Nederland, uw belangrijkste arbeidsmarktconcurrenten, peers en benchmarks. Door enkel de functietitel in te vullen en op een organisatie te filteren, krijgt u alle relevante arbeidsmarktinformatie van uw concurrent.

Nieuwe functie DoelgroepenDashboard

Ter inspiratie en vermaak hebben wij daarom drie grote adviesbureaus op het gebied van informatietechnologie, Atos, Capgemini en Ordina, met het DoelgroepenDashboard geanalyseerd en vergeleken. Daar zijn een aantal interessante bevindingen uit naar voren gekomen. Wist u bijvoorbeeld dat deze bedrijven de eigen vacatures voornamelijk via techniekwerkt.nl uitzetten? Of dat de vacatures van Atos minder lang uitstaan dan die van Ordina en Capgemini? En kunt u raden over welke van deze drie bedrijven de volgende vragen gaan?

1. Wie heeft het afgelopen kwartaal de meeste vacatures online geplaatst?

a. Ordina

b. Atos

c. Capgemini

Vacatures uitgezet door Capgemini

2. Wie biedt gemiddeld het hoogste jaarsalaris (€51.500) inclusief vakantiegeld, op basis van een fulltime dienstverband?

a. Capgemini

b. Ordina

c. Atos

geboden salaris Ordina

3. Wie plaatst de meeste fulltime vacatures?

a. Capgemini

b. Atos

c. Ordina

fulltime parttime verhouding Ordina

4. Wie vraagt de meeste Java developers?

a. Capgemini

b. Atos

c. Ordina

vraag javadelopers

Deze vragen laten zien dat het DoelgroepenDashboard ook gebruikt kan worden om meer inzicht te krijgen in de vraagkant van de arbeidsmarkt. En dus ook inzicht in wat uw concurrent op de markt doet. De informatie die u real-time krijgt over bijvoorbeeld de vacatures, het geboden salaris, het type functie etc. van een organisatie, kan u helpen bij de strategie en de eigen jobmarketing. Ideaal dus om uw markt goed te bewerken en toptalenten binnen te halen.