Nieuws & blogs

Internationale bedrijven aantrekkelijk voor technici

Google is niet alleen populair onder millennials en vrouwen, ook onder Europese technici staat het bedrijf op nummer 1. Op nummer twee staat Microsoft en daarna volgt Apple. Dit blijkt uit Europees onderzoek van Intelligence Group. In de top 10 favoriete werkgevers staan vooral grote internationale bedrijven, zoals Amazon, Apple en IBM. 

Internationale bedrijven

De top 10 bestaat voornamelijk bedrijven die vaker genoemd worden en populair zijn onder allerlei doelgroepen van de Europese bevolking. Opvallend is dan ook dat Siemens, Roche en Bosch in de top 10 staan. Siemens en Bosch zijn beide technologische bedrijven uit Duitsland, die ook in de industrie en energiesector aanwezig zijn. In de top 50 van favoriete werkgevers onder technici staan veel meer technologische bedrijven, die in de andere lijsten (vrouwen en millennials) niet voorkomen. Zo worden Asea Brown Boveri (ABB), BASF en GE genoemd, maar ook de Italiaanse spoorwegmaatschappij Trenitalia en British Airways. 

In het onderzoek zijn ook medische technici meegenomen en onder deze groep zijn de bedrijven NHS (National Health Service) en Roche populair. Roche is een Zwitserse farmaceut die in verschillende Europese landen actief is. Daarnaast zijn ook de farmaceutische bedrijven Novartis en Sanofi populair.

Top 10 favoriete werkgevers technisch personeel

Plaats Bedrijf  
1 Google
2 Microsoft
3 Apple
4 Amazon
5 Siemens
6 IBM
7 NHS
8 Roche
9 BMW
10 Bosch

Bron: The Global Talent Acquisition Monitor by Intelligence Group

De complete top 50 van werkgevers zien? Download de volledige lijst hier:

 

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Bovenstaande data is afkomstig uit het Europese arbeidsmarktonderzoek van Intelligence Group: de Global Talent Acquisition Monitor (GTAM). Dit onderzoek is uitgevoerd onder 60.000 unieke respondenten.  De data uit GTAM zijn online beschikbaar in het European Recruitment Dashboard, waarin ook data van Jobfeed van Textkernel zijn verwerkt.

Met het European Recruitment Dashboard kunt u slimmer internationaal gaan werven. Het dashboard geeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 500 beroepsgroepen. Hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. Wilt u meer informatie over dit innovatieve dashboard? Vraag dan een demo aan.

JA IK WIL EEN DEMO