Nieuws & blogs

Inspirerende C-Level meet-up van Nederlandse en Belgische flexmarkt

In februari kwamen 70 van de belangrijkste CEO’s, managers en CIO’s uit de Belgische en Nederlandse flex- en arbeidsbemiddelingsmarkt bijeen. De eerste twee C-Level meet-ups boden een unieke kans om ideeën uit te wisselen en om trends op de Benelux-markt te bespreken.

Digitalisering en schaarste waren de voornaamste thema’s in zowel Het IndustrieGebouw in Rotterdam, als in de Fosbury & Sons Harmony in Antwerpen. Han Mesters, sector bankier bij ABN-AMRO, trapte de ochtend af met een talk over de noodzaak van menselijke verbinding binnen organisaties. “Organisaties worden aangepast naar het idee van de menselijke verbinding. Veel te veel bedrijven zijn onpersoonlijk geworden.”

De thema’s van de dag bleken ook hot topics onder de bezoekende CEO’s: schaarste en digitalisering zijn dé twee elementen die zij als grootste uitdaging voor de toekomst in de flex- en arbeidsbemiddelingsmarkt zien. Volgens Wim van Meerbeeck, managing director bij het Belgische HRlinkIT, vormt een digitale transformatie het hart van een betere, persoonlijkere customer experience.

“Maar dit gaat nog te vaak mis in Nederland en België”, voegt Van Meerbeeck toe. “Nederlandse en Belgische bedrijven zien allerlei tools en denken: ‘Daar moeten we iets mee’, maar niemand weet eigenlijk wat. Lang leve de technologie, maar we moeten echt de focus gaan leggen op het proces, en opereren vanuit de human factor.”

Geert-Jan Waasdorp, eigenaar van Intelligence Group, sloot de bijeenkomst af met een presentatie over de kansen die geïntegreerde data binnen het recruitment- en kandidaatbewerkingsproces met zich meebrengen. “Met een proactieve, data-driven arbeidsmarktbewerking bestaan er in deze branche écht kansen om een pionier te zijn. Er zijn al een aantal prachtige voorbeelden zoals Vibe Group, Covebo, Randstad en Brunel die de richting van de ontwikkelingen duiden.”

Download hier de presentaties van Wim van Meerbeeck en Geert-Jan Waasdorp.