Nieuws & blogs

Google meest favoriete werkgever onder Europese vrouwen

Onderzoek van Intelligence Group laat zien dat Google de meest populaire werkgever is onder vrouwen in Europa. De tweede op de lijst is NHS (National Health Service), de Britse nationale gezondheidsdienst, die overigens in het Verenigd Koninkrijk op nummer 1 staat als favoriete werkgever. 

In de top 10 voor meest favoriete werkgevers onder Europese vrouwen zijn een aantal grote internationale bedrijven genoemd, zoals Google, Apple, Amazon, Microsoft en Coca Cola. Daarnaast staan er ook een aantal Europese bedrijven in de top 10, zoals Lidl en Ikea. 

Verschillen

Opvallend is dat er drie winkels staan in de top 10: Lidl, DM en Ikea. Als we kijken naar de verschillen in de top 25 voor mannen en vrouwen, dan kiezen mannen eerder voor automerken en vrouwen eerder voor winkelketens, zoals Zara en H&M. Ook staat de NHS bij vrouwen veel hoger op de lijst (een tweede plek) dan bij mannen (plek 32). De grote tech bedrijven zijn bij beide groepen populair. 

Bron: The Global Talent Acquisition Monitor by Intelligence Group

Download hier de top 50.

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Bovenstaande data is afkomstig uit het Europese arbeidsmarktonderzoek van Intelligence Group: de Global Talent Acquisition Monitor (GTAM). Dit onderzoek is uitgevoerd onder 60.000 unieke respondenten.  De data uit GTAM zijn online beschikbaar in het European Recruitment Dashboard, waarin ook data van Jobfeed van Textkernel zijn verwerkt.

Met het European Recruitment Dashboard kunt u slimmer internationaal gaan werven. Het dashboard geeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 500 beroepsgroepen. Hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. Wilt u meer informatie over dit innovatieve dashboard? Vraag dan een demo aan.

JA IK WIL EEN DEMO