Nieuws & blogs

Gijs de Haas van Dorsser nieuwe Managing Director Intelligence Group

Gijs de Haas van Dorsser (40) is per januari de nieuwe Managing Director van Intelligence Group. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf en de strategische positionering, zowel nationaal als internationaal. “Er liggen nog veel kansen voor Intelligence Group.” 

De overstap naar Intelligence Group was voor Gijs de Haas van Dorsser een logische stap. “Binnen Randstad was ik ook al bezig met data. Altijd vanuit het oogpunt van de recruiter: hoe kan ik sneller, slimmer en beter gaan werven? En bij iedere innovatie of tool die gekoppeld was aan een CRM-systeem was ik altijd betrokken, soms vanuit een kritische rol of anders als kartrekker. Waarom gaan we het implementeren, wat willen we er mee, welke meerwaarde moet het ons bieden? Dus die fascinatie voor data heb ik altijd wel gehad.”

Een veranderende arbeidsmarkt 

“Bedrijven zullen steeds meer gaan investeren in het aantrekken en behouden van talent. Daarvoor moeten ze beter weten wat een bepaalde doelgroep drijft om bij je te komen werken en wat je ze moet bieden om ze bij je te houden. Dat betekent ook automatisch dat bedrijven meer zullen investeren in de middelen voor recruiters om nóg beter en slimmer te werven. Snelheid blijft belangrijk voor recruiters, want je vist allemaal in dezelfde vijver. Op het moment dat je met de juiste tooling weet waar je moet zijn, dan is dat goud waard. ” 

Positionering en herkenbaarheid verbeteren 

“Eén van mijn prioriteiten is om de positionering van het bedrijf sterker neer te zetten, zowel nationaal als internationaal,” vertelt Gijs de Haas van Dorsser. “We zijn al een A-merk op het gebied van arbeidsmarktdata, maar kunnen nog wat stappen maken in de herkenbaarheid.” Data is de laatste jaren steeds belangrijker geworden voor recruitment en volgens Gijs liggen er nog veel kansen voor Intelligence Group. “Met onze dashboards en andere oplossingen, hebben we een antwoord op elke vraag van bedrijven over de arbeidsmarkt. Ik kijk er naar uit om samen met het team van professionals bij Intelligence Group nog meer resultaat te boeken.”  

Internationale zichtbaarheid 

“Ik ben verheugd met de komst van Gijs, een ervaren manager met veel branchekennis, om de groei van Intelligence Group, nationaal en internationaal te versnellen,” zegt Geert-Jan Waasdorp, eigenaar van Intelligence Group. “Met de komst van de nieuwe Managing Director krijg ik meer ruimte om te ondernemen en te werken aan een aantal startups, en tegelijkertijd te werken aan de internationale zichtbaarheid van Intelligence Group en haar zusterbedrijven.”

Over Gijs de Haas van Dorsser 

Gijs de Haas van Dorsser (40) woont in Haarlem en is in zijn vrije tijd te vinden aan de kust, op het hockeyveld of in de keuken. Zo’n 17 jaar geleden rolde Gijs de Haas van Dorsser het vak van de arbeidsbemiddeling in. Hij was onder andere drie jaar ondernemer in de executive search branche als headhunter voor de financiële markt. In 2008 maakte hij de overstap naar Randstad, waar hij de afgelopen twee jaar Regiodirecteur Finance was bij Yacht; het label van Randstad voor hoogopgeleiden. Sinds januari 2019 is hij de nieuwe Managing Director van Intelligence Group