Nieuws & blogs

Generatie Y: millenials en hun favoriete werkgever

De twintigers van vandaag vormen samen Generatie Y, ook wel millenials genoemd. Ze zijn geboren tussen 1985 en 2000 en hun invloed groeit. Millenials zijn met veel (meer dan 3 miljoen in Nederland) en krijgen een duidelijke plek op de arbeidsmarkt. Hun levenshouding heeft een grote invloed onder andere op onderwijs, werk, media en marketing. Wij zetten de 50 favoriete werkgevers van deze groep op een rij.

Het grootste verschil tussen millenials en alle vorige generaties is dat ze zijn opgegroeid met technologie. In hun tienertijd hadden ze al mobieltjes, de meesten hadden thuis internet en social media kwam steeds meer in hun leven. De technologie wordt snel opgepakt en dat werkt in hun voordeel op de arbeidsmarkt. Wellicht is dat een verklaring waarom techbedrijven populair zijn onder millenials.

Google meest populaire werkgever

In de top 50 werkgevers van vrouwen stond Google op nummer een. Google weet hoe ze talent kan vinden en nog belangrijker, hoe ze hen kan binden. Naast de techbedrijven zijn ook tradtionele merken gekozen, zoals: Coca Cola en Lidl, maar ook uit de autobranche: Audi en BMW.

Top 10 favoriete werkgevers onder millenials

Ranking Bedrijf  
1 Google
2 Microsoft
3 Apple
4 Amazon
5 Audi
6 Coca Cola
7 IBM
8 BMW
9 NHS
10 Lidl

Bron: The Global Talent Acquisition Monitor by Intelligence Group

De complete top 50 van werkgevers zien? Download de volledige lijst hier:

 

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Bovenstaande data is afkomstig uit het Europese arbeidsmarktonderzoek van Intelligence Group: de Global Talent Acquisition Monitor (GTAM). Dit onderzoek is uitgevoerd onder 60.000 unieke respondenten.  De data uit GTAM zijn online beschikbaar in het European Recruitment Dashboard, waarin ook data van Jobfeed van Textkernel zijn verwerkt.

Met het European Recruitment Dashboard kunt u slimmer internationaal gaan werven. Het dashboard geeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 500 beroepsgroepen. Hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. Wilt u meer informatie over dit innovatieve dashboard? Vraag dan een demo aan.

JA IK WIL EEN DEMO