dinsdag
28
augustus 2018
16:30

Boekpresentatie: Ben Rogmans presenteert GEEN PANIEK! Maar ook jouw baan gaat eraan

Op dinsdag 28 augustus presenteert Ben Rogmans van Arbeidsmarktkansen.nl en Intelligence Group zijn boek over de toekomst van economie en arbeidsmarkt in relatie tot robotisering, automatisering en kunstmatige intelligentie.

GEEN PANIEK! rekent opgewekt af met de sombere toekomstvoorspellingen die dagelijks over ons worden uitgestort. Ja: de wereld verandert, hele sectoren van de economie en samenleving worden overhoop gehaald en er verdwijnt heel veel werk. Maar dat was altijd al zo! Als je zo nu en dan iets bijleert kun je ook in het tijdperk van de robots en kunstmatige intelligentie nuttig werk blijven doen. Het grootste gevaar voor de toekomst van ons werk zijn wij zelf. Daarbij gaat het om de grote groep die zich niet ontwikkelt, en om de manier waarop we flexibel werk, uitkeringen, pensioenen, hypotheken en de arbeidsmarkt hebben georganiseerd en gereguleerd. Op die terreinen is paniek overbodig, maar wat meer gevoel van urgentie zou geen kwaad kunnen. Bijvoorbeeld door een jaarlijkse Loopbaan-APK voor alle medewerkers beschikbaar te stellen.

Voor meer informatie over deze boekpresentatie kunt u contact opnemen met Ben Rogmans door een mail te sturen naar info@arbeidsmarktkansen.nl.