Recruitment Kengetallen Rapport Bureaus

Door de toenemende concurrentie in een krappe arbeidsmarkt, is het voor bureaus van belang om snel te handelen en de kandidaat voldoende aandacht te geven. De werving van een kandidaat is bij bureaus gemiddeld 42 dagen en is bijna drie weken sneller dan die van corporates (62 dagen), blijkt uit het Recruitment Kengetallen Onderzoek 2019. Het is opvallend is dat corporates verwachten minder gebruik te maken van bureaus terwijl bureaus verwachten dat het aantal vacatures toeneemt in 2019.

In het onderzoek komt naar voren dat het gebruik van arbeidsmarktdata een positieve invloed heeft op de doorlooptijd. Bij bureaus die arbeidsmarktdata gebruiken, is de time to hire twaalf dagen korter. En de toegevoegde waarde van bureaus zit hem juist in de snelheid. 

Benieuwd naar meer resultaten uit het onderzoek? Via onderstaand formulier kunt u het volledige Recruitment Kengetallen Rapport voor bureaus downloaden (dit formulier is enkel zichtbaar na het accepteren van de cookies op onze website). Het onderzoek is een initiatief van Intelligence Group en haar partners: Compagnon, Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en Werf&.