Economische Verkenning Rotterdam 2018

Ten behoeve van de Economische Verkenning Rotterdam (2018) onderzocht Intelligence Group de potentie van Rotterdam als talent hub: dé plek die vraag en aanbod van hoger opgeleid talent samenbrengt. Uit dit onderzoek blijkt dat Rotterdam deze potentie heeft en dat het talent beschikbaar is, maar dat kansen nog beter benut kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld door met onbenut talentpotentieel in contact te komen, onzichtbare vacatures en werkgevers zichtbaar te maken et cetera. In dit paper worden vijf belangrijkste conclusies getrokken namelijk dat:

  1. de schaarste op vakgebieden als finance en ICT substantieel minder is in Rotterdam dan de landelijke schaarste en de schaarste in Amsterdam.
  2. afgezien van het talent dat al in Rotterdam woont, er een groot aanbod is van mensen die in Rotterdam wil wonen of werken.
  3. Rotterdam nog steeds voornamelijk als havenstad wordt gezien.
  4. MKB’s de belangrijkste motor van de stad vormen.
  5. er een grote mismatch bestaat tussen de vraag en het beschikbare aanbod in Rotterdam.

In dit paper worden deze vijf conclusies op basis van data verder onderbouwt. Bent u benieuwd naar deze cijfers? Download dan gratis de paper via onderstaand formulier (dit formulier is enkel zichtbaar na het accepteren van de cookies op onze website).