De arbeidsmarkt van 2021

Het afgelopen jaar is een dynamische en bewogen periode geweest. Ook de arbeidsmarkt heeft hier gevolgen van ondervonden. Ondanks dat de coronacrisis ook vele kansen teweeg heeft gebracht, zijn er wel degelijk veranderingen zichtbaar als we inzoomen op de verschillende sectoren. De mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt is door de pandemie alleen maar vergroot. Zo zien we tevens dat de vraag naar online specialisten met bijna 400% is gestegen. Deze en andere trends en ontwikkelingen worden besproken in dit onderzoek. 

In deze Whitepaper lees je hoe het ervoor staat op de arbeidsmarkt van vast en flex. We maken een forecast voor 2021 en blikken terug op de schaarsteontwikkelingen op de vaste én freelance arbeidsmarkt van 2020 in de zakelijke dienstverlening, gebaseerd op arbeidscijfers verzameld met en door de Intelligence Group, verschillende professionals uit de praktijk en het CBS.  

Bent u nieuwsgierig naar de uitkomsten van het onderzoek? Download dan direct het whitepaper via onderstaand formulier (dit formulier is enkel zichtbaar na het accepteren van de cookies op onze website).