Nieuws & blogs

Dit zijn de meest favoriete werkgevers in Zweden. IKEA op nummer 1

Uit onderzoek onder de Europese beroepsbevolking blijkt dat Ikea de meest favoriete werkgever van Zweden is. Gevolgd door het Zweedse bedrijf Volvo en het Amerikaanse Google. Eerder publiceerden we al de meest favoriete werkgevers in Nederland, België en Duitsland.

IKEA favoriete werkgever Zweden

IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en heeft inmiddels 355 vestigingen in 29 landen over de hele wereld. Het bedrijf begon met het verkopen van goederen tegen een lage prijs, maar begon al snel met de meubelverkoop en in 1951 verscheen de eerste catalogus al. Een paar jaar later werd er besloten om klanten zelf hun meubels in elkaar te laten zetten, zoals we het concept van IKEA nu kennen. In Nederland opende IKEA het eerste woonwarenhuis in 1978.

Top 10 favoriete werkgevers in Zweden

Nr. Naam  
1 Ikea
2 Volvo
3 Google
4 H&M
5 Microsoft
6 ICA
7 Ericsson
8 Apple

9 Spotify
10 Ubisoft

 

Organisatie kenmerken

Wat opvalt is dat zes van de tien bedrijven uit de top 10 van Zweedse origine zijn, namelijk IKEA, Volvo, H&M, ICA, Ericsson en Spotify. Daarnaast staan er drie grote Amerikaanse bedrijven in, maar ook het Franse bedrijf Ubisoft dat computerspellen ontwikkelt. Volvo is een automerk dat in Gotenburg werd opgericht en heeft zowel een Zweedse als Chinese oorsprong. H&M (Hennes & Mauritz) is een Zweedse modeketen, geïnspireerd op Amerikaanse winkels die kleding in grote hoeveelheden tegen lage prijzen verkochten. Inmiddels heeft H&M wereldwijd filialen. ICA is een Zweedse supermarktketen, Ericsson is een fabrikant voor telecommunicatieapparatuur en Spotify is een digitale muziekservice. 

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Bovenstaande data is afkomstig uit het Europese arbeidsmarktonderzoek van Intelligence Group: de Global Talent Acquisition Monitor (GTAM). Dit onderzoek is uitgevoerd onder 60.000 unieke respondenten.  De data uit GTAM zijn online beschikbaar in het European Recruitment Dashboard, waarin ook data van Jobfeed van Textkernel zijn verwerkt.

Met het European Recruitment Dashboard kunt u slimmer internationaal gaan werven. Het dashboard geeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 500 beroepsgroepen. Hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. Wilt u meer informatie over dit innovatieve dashboard? Vraag dan een demo aan.

JA ik wil een DEMO