Nieuws & blogs

Dit zijn de favoriete werkgevers in Engeland

Na het publiceren van de lijst van meest favoriete werkgevers in Nederland, België en Duitsland hebben we ook de populairste werkgevers van Engeland voor u uitgezocht. National Health Services (NHS) is als meest favoriet gekozen door de Engelse beroepsbevolking. Gevolgd door Google en Apple.

National Health Services staat op nummer 1.

De NHS is opgericht in 1948, ontstaan vanuit het idee dat goede gezondheidszorg beschikbaar moet zijn voor iedereen ongeacht welvaart, tevens een van de kernprincipes van de NHS. Met uitzondering van enkele kosten, blijft de NHS in Engeland gratis bij gebruik voor alle inwoners van het Verenigd Koninkrijk. NHS behandelt meer dan 1 miljoen patiënten per 36 uur. De NHS heeft meer dan 1,5 miljoen mensen in dienst en staat daarmee in de top vijf van 's werelds grootste werkgevers, samen met het Ministerie van Defensie in Amerika, McDonald's, Walmart en het Chinese Volksbevrijdingsleger.

Top 10 favoriete werkgevers van Engeland

Ranking Bedrijf  
1 NHS
2 Google
3 Apple
4 Virgin
5 Microsoft
6 Amazon
7 BBC
8 Tesco
9 IBM
10 Barclays

Source: The Global Talent Acquisition Monitor by Intelligence Group

Organisatie kenmerken

50% van de bedrijven in de top 10 zijn opgericht in Engeland, de andere 50% is opgericht in de Verenigde Staten. Opvallend is dat de bedrijven die in Engeland zijn opgericht allemaal uit verschillende branches komen. De NHS in de gezondheidszorg, Virgin is een platenlabel, de media omroep BBC, maar ook de supermarktketen Tesco en een financiële dienstverlener; Barclays. De bedrijven van de Verenigde Staten zijn allemaal tech-gerelateerde bedrijven.

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Bovenstaande data is afkomstig uit het Europese arbeidsmarktonderzoek van Intelligence Group: de Global Talent Acquisition Monitor (GTAM). Dit onderzoek is uitgevoerd onder 60.000 unieke respondenten.  De data uit GTAM zijn online beschikbaar in het European Recruitment Dashboard, waarin ook data van Jobfeed van Textkernel zijn verwerkt.

Met het European Recruitment Dashboard kunt u slimmer internationaal gaan werven. Het dashboard geeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 500 beroepsgroepen. Hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. Wilt u meer informatie over dit innovatieve dashboard? Vraag dan een demo aan.

JA ik wil een demo