Nieuws & blogs

Dit zijn de favoriete werkgevers in Duitsland

Na het publiceren van de lijst van meest favoriete werkgevers in Nederland en België, hebben we ook de populairste werkgevers van Duitsland voor u uitgezocht. In de Duitse top tien favoriete werkgevers komt maar liefst 50% van de bedrijven uit de auto-industrie. Siemens is het meest gekozen als favoriete werkgever.

Top 10 favoriete werkgevers in Duitsland

Ranking Werkgever  
1 Siemens
2 BMW
3 Volkswagen
4 Mercedes
5 Google
6 Porsche
7 Audi
8 Daimler
9 Microsoft
10 Bosch

Source: The Global Talent Acquisition Monitor by Intelligence Group

Bedrijven met een rijke historie

Een ander opvallend gegeven uit de top tien is dat maar liefst 80% van de bedrijven ook zijn ontstaan in Duitsland. Verder zijn het allemaal grote organisaties die vandaag de dag wereldwijd zeer bekend zijn. Een ander interessant gegeven is dat deze Duitse bedrijven allemaal opgericht zijn in de 18e of 19e eeuw en wat dat betreft dus een rijke historie hebben en solide zijn. 

Ten slotte zien we dat 30% van de bedrijven (Siemens, Google en Microsoft) uit de lijst als technologiebedrijf te bestempelen is. Tech en Automotive domineren daarmee deze lijst van favoriete werkgevers in Duitsland. 

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Bovenstaande data is afkomstig uit het Europese arbeidsmarktonderzoek van Intelligence Group: de Global Talent Acquisition Monitor (GTAM). Dit onderzoek is uitgevoerd onder 60.000 unieke respondenten.  De data uit GTAM zijn online beschikbaar in het European Recruitment Dashboard, waarin ook data van Jobfeed van Textkernel zijn verwerkt.

Met het European Recruitment Dashboard kunt u slimmer internationaal gaan werven. Het dashboard geeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 500 beroepsgroepen. Hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. Wilt u meer informatie over dit innovatieve dashboard? Vraag dan een demo aan.

JA ik wil een DEMO