Nieuws & blogs

De start van een nieuw decennium voor de RPO markt 2020-2021

Groei met dubbele cijfers, providers die hun serviceaanbod verbreden, klanten uit nieuwe branches en een snel veranderend concurrentielandschap. In een markt waar alles zo snel beweegt als in de markt voor Recruitment Process Outsourcing (RPO), kan het een uitdaging zijn om alle ontwikkelingen in de gaten te houden. Deze ontwikkelingen worden daarom uitgelicht in de whitepaper ‘The start of a new decade for the RPO market 2020-2021’, gepubliceerd door Intelligence Group.

Gezien het een uitdaging kan zijn om de ontwikkelingen in de gaten te houden, kan het van grote waarde zijn om zo nu en dan een duidelijk beeld te schetsen van hoe de zaken er voor staan. Om deze reden werden negen vooraanstaande personen uit de Recruitment Process Outsourcing sector gevraagd om hun inzichten te delen. Er zijn zeven onderwerpen besproken die elk aspect van RPO bestrijken. Van algemene marktontwikkelingen, serviceaanbod, klanten en concurrentie tot het regelgevingslandschap, data en tooling.

Klink hier om de volledige whitepaper te downloaden. 

Marktontwikkelingen RPO 2020-2021

Wat marktontwikkelingen betreft, heeft de RPO-markt de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt, waarbij steeds meer branches RPO omarmen. Dit zal naar verwachting in en na 2020 doorgaan, alhoewel de groei waarschijnlijk ongelijk verdeeld zal zijn over de wereld. Wat diensten betreft, blijkt uit de gegevens dat recruitment steeds complexer wordt en dat RPO-providers hun klanten ondersteunen met expertise op zeer uiteenlopende gebieden. Dit betekent dat RPO-providers ook hun serviceaanbod moeten verbreden.

Voor recruiters betekent de toenemende complexiteit dat de lat steeds hoger wordt. Recruiters moeten allerlei soorten adviseurs zijn, maar zich tegelijkertijd ook specialiseren. Voor klanten merken we op dat er een krappe arbeidsmarkt is, snelle technologische veranderingen en een behoefte aan flexibiliteit. RPO-klanten navigeren door een complex landschap als het gaat om hun talentmanagement. Dit leidt ertoe dat ze steeds meer van hun leveranciers vragen.

In Europa en andere opkomende markten slaat RPO snel nieuwe wegen in. Dit trekt nieuwkomers aan en leidt tot een toenemende versnippering van de marktruimte. Ondertussen hebben de AVG regelgeving en andere Europese privacyregels de afgelopen jaren een grote impact gehad op alle HR-processen. En deze regelgeving zal alleen maar strenger worden. Voor RPO-providers blijft de naleving van de regelgeving door hun klanten van cruciaal belang, wat het verkoopargument van RPO-providers versterkt.

Als er in 2020 één trend in RPO is die elke expert in de branche herkent, is het het toenemende belang van data. Het combineren van gegevens uit verschillende bronnen, het genereren van inzichten en deze presenteren op een manier die het recruitmentproces ondersteunt, is bijna een eerste vereiste om als RPO-provider actief te zijn. Bovendien was de HR-markt de afgelopen vijf jaar een van de meest bloeiende investeringen in technologie, mogelijk alleen overtroffen door investeringen in fintech. Voor elk denkbaar onderdeel van het proces duiken er nieuwe tools op. Deze vloedgolf aan tooling maakt het voor aanbieders en hun klanten echter moeilijk om hun weg te vinden in een zeer drukke markt. Dit maakt consolidatie op het gebied van tooling onvermijdelijk.

Wil je meer weten over de ontwikkelingen op de RPO-markt? Download de volledige whitepaper "The start of a new decade for the RPO  market 2020-2021" hieronder. De whitepaper is voor iedereen gratis te downloaden.

Download whitepaper