Nieuws & blogs

De Recruitment Kengetallen Onderzoeksvragen zijn bijgewerkt

Het Recruitment Kengetallen is hét leidende onderzoek in de Nederlandse arbeidsmarkt naar de belangrijkste kengetallen. Onlangs heeft Intelligence Group, samen met haar partners Compagnon, Werf& en de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, het Recruitment Kengetallen rapport 2020 uitgebracht. Wij zijn verheugd om mee te delen dat het onderzoek voor aankomend jaar al van start is gegaan.

In het Recruitment Kengetallen onderzoek worden corporaties bevraagd over hun belangrijkste Recruitment Kengetallen, zoals de workload, fulfillmentratio, time to hire, budget, en gemiddelde quality of hire. Deze gegevens worden geanalyseerd om de kengetallen binnen de recruitmentsectoren in kaart te brengen. Het Recruitment Kengetallen onderzoek beantwoordt de belangrijkste vragen van recruitmentmanagers:

  • Wat is de gangbare workload van een recruiter?
  • Hoe scoort onze organisatie ten opzichte van anderen op cost per hire, doorlooptijd e.d.?
  • Hoe kunnen de kosten worden gereduceerd?

Met de resultaten uit het onderzoek kunnen recruitmentmanagers hun strategie met data ondersteunen en de recruitmentafdeling binnen de organisatie slimmer en efficiënter inrichten. Uit het afgelopen onderzoek bleek bijvoorbeeld dat underperformers bijna twee keer zoveel vacatures in portefeuille hebben dan outperformers. Daarnaast bleek dat outperformers meer dan gemiddeld investeren in recruitmentsystemen, data, en nieuwe tooling.

Onlangs hebben wij de vragenlijst up-to-date gebracht, zodat wij met de data uit het onderzoek nóg meer interessante vragen op het gebied van recruitment kunnen beantwoorden. Als u de nieuwe vragenlijst invult ontvangt u gratis een digitaal exemplaar van het Recruitment Kengetallen Rapport 2020*. Dit digitale rapport is ook aan te schaffen voor €195,- excl. Btw in onze webshop. 

deelnemen aan het onderzoek

*Het is belangrijk dat u de vragenlijst serieus en naar waarheid invult. Daarom zal Intelligence Group eerst ingevulde gegevens controleren op kwaliteit. Wanneer deze kwaliteit goed is bevonden, zal het rapport naar u toe worden gestuurd. Dit neemt ca. 5 werkdagen in beslag.